Menü

2006.01.24.     Hozzászólás 0

INDUL A TÚRASZEZON BÉKÉSBEN

A békés megyei turista egyesületek több túrát is szerveznek a tél végén, illetve a tavasz elején. A mezőberényi Alföld T.E. 2006. február 11-én, szombaton rendezi meg szokásos dobozi téli túráját. A korábbiakhoz képest annyi változott, hogy a túra útvonala megfordult: Mezőberényből indul és a Gyula melletti József Szanatórium vasúti megállónál ér véget. Akinek a 36 km-es táv sok, Békésen (16 km), illetve Dobozon (24 km) is befejezheti a gyaloglást.


Immár 16. alkalommal rendezi meg a Körösök Völgye Turista Egyesület 2006. február 26-án, vasárnap a Jégtörő túrát. A kellemes, 16 km-es gyaloglás Békéscsabán, a Lencsési lakótelepen indul a 7-es és 17-es buszok végállomásától 8.30-kor, és a Pósteleki kastélypark érintésével a gyulai vasútállomásig tart. Várhatóan idén is kellemes idő, és mintegy 80-100 résztvevő lesz jelen a rendezvényen.
Ha március 15., akkor Mezőberény, Petőfi emléktúra. A település központjából 9.00-kor induló 17 km-es tavaszi túrán a város apraja-nagyja részt vesz. A Kettős-Körös hídja melletti Petőfi emlékműnél 11.30-kor kezdődik a koszorúzás. A fentiek közül mindegyik túrán ingyenes a részvétel.
Időben ugyan még később lesz a Háromváros túra, friss hír viszont, hogy az idei választások időpontjának ismeretében véglegessé vált a túra dátuma. Ezek szerint a közkedvelt közép-békési rendezvényt 2006. május 7-én, vasárnap rendezik meg a szokásos rajthelyekről (Békés, Békéscsaba, Gyula).
A 2006-os évre szóló békés megyei Túranaptár a rendezvények összes adatával már olvasható a szokásos internetcímen is: www.kvte.hu/turak. Az oldal tartalma folyamtosan bővül, ahogy a további rendező szervezetek is véglegesítik túráikat.