Menü

Hozzászólás 0

TÚRA, EGYESÜLET, GÖDÖLLŐ

Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület

2100 GÖDÖLLŐ, Kazinczy körút 14. III. em. 8
06-20/341 7063
kristof.zsolt@freemail.hu
www.margita344-2.hu

"Margita 344,2" Turisztikai és Sport Egyesület

Egyesületünk Gödöllő város egyetlen természetjárásra és sportturizmusra szakosodott civil szervezete. Az 1995-ben alakult "Margita 344,2" TSE célja: Sport programok szervezése, ezen túl szabadidő- és versenysportokban való részvétel, a kerékpáros és a természetjárással, túrázással kapcsolatos egyéb sportok népszerűsítése, hagyományok felújítása.

Az egyesület fő tevékenysége a természetjárás, valamint az ilyen jellegű rendezvények szervezése és népszerűsítése, ahol a gyalogos, kerékpáros, vízi, és barlangi, valamint az egyéb szabadidős sportok kedvelői kedvenc sportágukat közösen szervezett programok keretében gyakorolhatják. Az egyesület meghirdetett programjaira olyanok is nevezhetnek, akik nem tagjai az egyesületnek, ezért nem csak a gödöllői kistérségből, hanem az ország minden részéből érkeznek hozzánk a sportolni vágyók.
A saját teljesítménytúrák szervezésén túl az egyesület tagjai maguk is rendszeresen indulnak más teljesítménytúrákon, szabadidős futóversenyeken, illetve néhányan az Országos Bajnokság futamaiban is.

A "Margita 344,2" TSE évente három gyalogos és három kerékpáros teljesítménytúrát rendez, valamint futóknak 2007-től minden évben megrendezi a Terepfutó OB versenyt, a Téli Margita Terep Maratont. 2003-tól minden évben meghirdetjük a "Margita Kupa" megszerzéséért zajló versenyt. A sikeres teljesítésért járó kupákat a túrázók az egyesület klubgyűlésén, ünnepélyes körülmények között vehetik át. Egyesületünk 2010-től ismét meghirdeti a "Margita Vándor Kupa" versenyt, a gödöllői és Pest megyei Iskolák számára.
A sporttevékenység mellett kikapcsolódási és ismeretszerzési túrázás is szerepel az egyesület éves programjában. Ezekhez a programjainkhoz sok esetben nem egyesületi tagok is csatlakoznak.

Egyesületünk megalakulása óta háromszor nyerte el az év legeredményesebb Pest megyei szabadidős szervezete címet.
2005-ben a "Margita 344,2" Turisztikai és Sport Egyesület megkapta a Magyar Szabadidősport Szövetség Lakosság Sportjáért kitüntetést.

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.