Menü

Hozzászólás 0

TÚRA, UTAZÁSI IRODA, KAMNIK

Kamnik Turisztikai Hivatal

1241 KAMNIK, Glavni trg. 2.
+386 1 831-82-50
+386 31 388-324
info@kamnik-tourism.si
www.kamnik-tourism.si

Kamnik - középkori gyöngyszem az Alpok lábánál

Színtiszta nyugalom, 100% természet, évszázadokra visszanyúló történelem, kalandok és finom ízek - ez Kamnik, amelyet a Kamnik-Savinja Alpok ölel körbe és Ljubljanától autóval szinte csak egy ugrás.

Fedezd fel Kamnik rejtett zugait, valamint környékét és ismerkedj meg gazdag történelmi múltjával. Lazíts a gyógyító termálvízbe merülve vagy akár a holisztikus gyógyító központban. Ismerkedj meg a számos természeti szépséggel, túrázz vagy tekerj a hegyekben és járj a hegyi pásztorok között az egyedülálló hegyi legelőn, Velika Planinán bandukolva. Egyszóval gyűjts élményeket Kamnikban!


Kamnik Forrás: (c) Klemen Brumec
Galériáért katt a képre!

 

Aktívan Kamnikban

A Kamnik-Savinja Alpokban számos szabadtéri program csalogat a felfedezésre: részt vehetsz például vezetett gyalogtúrán, kölcsönözhetsz Kam-Bike-ot vagy elektromos kerékpárt a Kamnik Turisztikai Információs Központban, kipróbálhatod a fly-fishing-et a Kamniška Bistrica folyónál, illetve a nyári melegben megmártózhatsz Kamnik olimpiai kültéri medencéjében vagy a Snovik Spa-ban. Ezen kívül strandröplabdázásra (Pod skalco-n, Motnikban és Stranje-ben) és teniszezésre is van lehetőség a közelben.

 

Túrázás a Kamnik-Savinja Alpokban

Ismerd meg a Kamnik–Savinja Alpok legszebb tájait és fedezd fel a legjobb helyeket:
- védett természeti parkok, mint pl. a festői Logar völgy
- Velika Planina, a legszebb fennsík és a kivételes panorámájú hegyi legelő Szlovéniában
- a fantasztikusan szép gleccservájta völgy Jezerskoban
- Kamnik, az elbűvölő középkori város a hegyek lábánál
- kiváló házias konyha és helyi specialitások, családi tulajdonú gazdaságok és szállások
- hagyományos kis falvak, hegyi tavak és folyók, legelők, fennsíkok
- hatalmas erdők
- ...és még sok más!


Kamniska Bistrica kerékpárral Forrás: (c) Bostjan Tacol
Galériáért katt a képre!

 

Felejthetetlen kerékpártúrák a Kamnik-Savinja Alpokban

Fedezd fel kerékpárral Kamnik idillikus alpesi vidékét, valamint a közelben fekvő trendi és zöld Ljubljanát! Csatlakozz lelkes és tapasztalt kerékpárosokhoz, akik segítenek eligazodni az ösvényeken.

- csillogó hegyi tavak, összefüggő folyómenti ösvények, tradicionális falvak és nyüzsgő városok
- Bled és a Bledi-tó közepén található aprócska sziget, a sziklafalon magasodó kastély impozáns látképével
- védett természeti területek, mint például a Logar völgy Természeti Park
- egy csipetnyi érzésvilág a szomszédos Ausztriából
- a Jezersko gleccservölgy feletti hágó
- Kamnik és Ljubljana, tündéri városok a maguk gazdag történelmi múltjával
- ízletes helyi ételek, szálláslehetőség családi farmokon, boutique hotelekben vagy kempingben


Velika Planina Forrás: (c) Kamnik Turisztikai Hivatal
Galériáért katt a képre!

 

Velika Planina

Megfelelően kitáblázott turistautak, lélegzetelállító panoráma és a tökéletes állapotban megőrzött jellegzetes pásztor kunyhók teszik Velika Planinát az egyik legszebb szlovén hegyvidéki úti céllá. A fennsíkot túraösvényen vagy akár az egész évben közlekedő felvonóval is megközelíthetjük. Velika Planina a nyári időszakban a legnyüzsgőbb, ekkor tehenek lepik el a zöld mezőket, igazán festőivé és idillikussá varázsolva a tájat. A hely egyik nevezetessége a Trnič sajt, amely csak itt készül.

 

Kamniška Bistrica völgy

A völgyben található a Kamniška Bistrica folyó forrása, ahol a víz mohával borított kövek közül tör fel és egy kis tóban gyűlik össze, mielőtt továbbfolyna medrében. Ez a hely egy igen közkedvelt úti cél a kerékpárosok között, valamint ideális kiinduló pont a túrázók számára is, akik a Kamnik-Savinja Alpok felsőbb régiói felé indulnak tovább. A forrástól a völgy felső részébe is eltúrázhatunk, ahol számos gleccser-kori maradványra bukkanunk. A Sivnica Boulder egy 40 m magas sziklaképződmény, amely Szlovénia és a dél-keleti Alpok nyúlványainak hasonló sziklaalakzatai közül is az egyik legnagyobb. A forrástól déli irányban, kevesebb mint 1 km-re találjuk a Veliki és Mali Predaselj szurdokvölgyeket, ahol a Kamniška Bistrica folyó látványos, 30 méter mély szurdokot vájt ki.

 

Ízletes ételekre vágysz? Kóstold meg Kamnik specialitásait!

Kamnik és a környező vidék változatos ízei a "Taste Kamnik" márkanév alatt kerültek egyesítésre, amely egy válogatást tartalmaz a környék jellegzetes ételeiből. Ezeket a különös gonddal összeválogatott fogásokat a helyi éttermekben kínálják a vendégek részére. Gyere és kóstold meg te is Kamnik hagyományos ízeit!

A jó ételek után természetesen egy jó alvás is kijár!

 

Precenje Forrás: (c) Kamnik Turisztikai Hivatal
Galériáért katt a képre!

 

Terme Snovik

Egészen a hegyek között találjuk a Terme Snovik wellness hotelt, amely minden tekintetben elsőrendű választás mindazoknak, akik a leges legbékésebb környezetben szeretnék pihenésüket tölteni. A centrum számos túrát szervez itt megszálló vendégei számára. A létesítmények között megtalálunk kültéri- és beltéri termálvizes medencét, amelyeknek gyógyító erejű vize magnéziumban és kálciumban gazdag. Snovik emellett egy igen családbarát szálláshely, amely így egy nagyszerű és felhőtlen kikapcsolódást tesz lehetővé minden felnőtt és gyermek számára. 

Elérhetőség: Snovik 7, Laze v Tuhinju, +386 (0)18 34 41 00, info@terme-snovik.siwww.terme-snovik.si

 

ECO Resort Velika Planina

Velika Planina, varázslatos és egyedi pásztor tradíciójával, érintetlen természeti értékeivel, hagyományos termékeivel és lélegzetelállító kilátásával méltán tartozik mind Szlovénia, mind pedig a külföld legszebb alpesi legelői közé. Ha ellátogatsz az Eco Resort-ba, saját szemeddel is megtapasztalhatod ezt a csodát és egyediséget. A Kamnik Alpok hegyeinek lábánál, ahol a tüdőd friss levegővel telik meg, érzékelheted a természet szépségét és újra megtalálod önmagad. Komfortos, a pásztorok eredeti kunyhóira megszólalásig hasonlító kis faházikókban szállhatsz meg, amelyeknek otthonos belső kialakítása és az ablakokon át feltáruló bájos környezet teljesen magával ragad.

 

Kamnik a családok számára is kifogástalan úti cél


Volčji Potok Arborétum

A Volčji Potok Arborétum 80 hektáros területével egy igazán nagy kuriózum a maga nemében. Ameddig a szem ellát virágok pompáznak a szivárvány összes színében, továbbá több mint 2500 különböző fajta fa és cserje él itt és hozzávetőleg 2 millió tulipán nyílik minden tavasszal, azaz 1 db minden szlovén ember számára az országban.

Volčji Potok 3, 1235 Radomlje, +386 (0)1 831 23 45, info@arboretum.siwww.arboretum.si

 

Tunjice Natural Healing Resort

Minden bizonnyal azok a vendégek élvezik majd a leginkább a látogatást a Kamnik közeli Tunjice természetes gyógyító központban, akik a stresszes és túlterhelt nagyvárosi életükből szeretnének kiszabadulni. A 9 energizáló forrás bizonyítottan számos testi bajra és lelki problémára nyújt gyógyírt, pl. a vérkeringés, légzőszervi- és más további betegségek esetében, nem mellékesen az ellazulás önmagában is nagyszerű élmény.

Tunjice 12, +386 (0)1 831 70 85, info@zdravilnigaj.siwww.zdravilnigaj.si

 

Velika planina gyalogtúra Forrás: (c) Bostjan Tacol
Galériáért katt a képre!

 

Még több infóra van szükséged? Csak keresd fel a Turisztikai Hivatalt!

A turisztikai hivatal Kamnik központjában található, ahol minden fontos infóval ellátnak, amire csak szükséged van. Barátságos csapat segít az eligazodásban a környéken, igény szerint túrákat is szerveznek számodra.


Visit Kamnik
info@kamnik-tourism.si
www.kamnik-tourism.si

Címkék: Kamnik-Savinja Alpok, Kamnik, túra, kerékpártúra, Velika Planina

Olvass többet a témáról: Kamnik-Savinja Alpok, Kamnik, túra, kerékpártúra, Velika Planina

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.