Menü

Hozzászólás 0

TÚRA, SZÖVETSÉGEK, PÉCS

Baranya Megyei Természetbarát Szövetség

7621 PÉCS, Tímár utca 21.
72/525-376
20/5278-913
tth.klara@gmail.com
www.baranyatermeszetbarat.hu

Baranya Megyei Természetbarát Szövetség

 

A Mecsekben a szervezett természetjárás a Mecsek Egyesülettel kezdődött (1891),  majd - a budapesti központ létrejötte után - 1911. március 19-én alakult meg a Természetbarátok Turista Egyesülete Pécsi Csoportja. Előbbi tagjai a polgári társadalom felsőbb rétegéből (gyárosok, nagyiparosok, nagybirtokosok, nagykereskedők, egyházi személyek, tisztviselők, kiskereskedők) kerültek ki, utóbbi szervezet a munkás természetjárás fejlesztését tűzte zászlajára. E két szervezet barátságban működött egymás mellett az évtizedek során. A Mecsek Egyesületet 1945-ben a Nemzeti Sportbizottság feloszlatta. 1993-ban újjáalakult és a hagyományokra is építve töretlenül működik tovább.

A Magyar Természetbarát Szövetségnek nyolc szakága van: gyalogtúra, kerékpáros, vízitúra, hegymászó, barlangász, sítúra, ifjúsági, természetvédelem.

Szövetségünk a Magyar Természetbarát Szövetség megyei szervezete, valamint a Dél-Dunántúli Regionális Természetbarát Szövetség tagszervezete.

Tagszervezeteink saját tagságuk számára szervezett tevékenysége mellett nagy jelentőségű az a - köz hasznára végzett - tevékenység , amellyel rendszeresen nyílt túrákat hirdetünk, túravezetőket képzünk, találkozókat szervezünk, karban tartjuk a megyénk területén található - közel 1300 km hosszúságú - turistautak jelzéseit. Jelvényszerző túramozgalmaink országosan is népszerűek. Tagságunk soraiban szép számmal található ezüst- és aranyjelvényes, érdemes és kiváló természetjáró, valamint országos és helyi kitüntetéssel rendelkező természetbarát .

Szövetségünk nyitott. Tagjaink sorába várunk mindenkit, aki céljainkkal egyetért, elfogadja értékrendünket.


Elérhetőség: www.baranyatermeszetbarat.hu

 

 

Címkék: túra

Olvass többet a témáról: túra

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.