Menü

Hozzászólás 0

2018.09.29. Siklós-Máriagyűd

Tenkes BOR+TÚRA

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Helyszín: Siklós-Máriagyűd
Dátum: 2018.09.29. - 2018.09.29.

Elérhetőségek:
Siklósi Turisztikai Egyesület és a Villány-Siklósi Borút Egyesület
+36 20 380 3388
info@borut.hu
https://villanyiborvidek.hu/hu/programok/1551_tenkes-bortura

Exkluzív, limitált férőhelyes dűlőtúra Bakonyi Péter/Rácz Lilla borász vezetésével Siklós környékén, a Tenkes-hegy lankáin.

Villányi borvidék, Siklós

Tenkes BOR+TÚRA - Kiírás

Idén ősszel új programmal gazdagodik a Villányi borvidék: Tenkes BOR+TÚRA néven a Villányi borvidék siklósi oldalát és annak gasztro- és kulturális élményeit fűztük egy könnyű, 5+1 állomásos túraútvonalra.

5+1 állomásos túra a Villányi borvidéken

1. állomás: a túra kezdő állomása Siklós-Máriagyűdön a CzukorBorsó kézműves desszertműhely, ahol isteni kávé és sütemények mellett túravezetőnk, Bakonyi Péter / Rácz Lilla kiváló, fiatal villányi borász saját tételeinek kóstolásával kezdünk.

2. állomás: Malatinszky Csaba kövesföldi présháza, ahol a bordeaux-i fajták szüretének idején személyesen mutat be a borász 3 tételt boraiból.

3. állomás: innen már a dűlők között túrázva haladunk tovább a Tenkes oldalán a Gergen Birtok máriagyűdi pincéjéhez, ahol újabb 3 borral ismerkedünk meg. 

4. állomás: csak néhány lépés következő állomásunk, hazánk egyik legjelentősebb zarándokhelyeként is ismert Máriagyűdi Bazilika, ahol rövid orgonakoncert alatt megpihenhetünk, mielőtt a misebor kóstolásra kerülne a sor. 

5. állomás: kései ebédünket a Tenkes-hegy oldalán a Kalmár Pincénél töltjük, családias környezetben, házias ízekkel. 

+1: utolsó állomásunk a térség legépebben maradt vára, a Tenkes Kapitánya sorozatból is ismert Siklósi Vár és annak Bormúzeuma és Vinotékája lesz, ahol Villány új közösségi borát, a REDyt kóstoljuk zárásként.

 

HASZNOS:

A túra könnyű, komolyabb edzettséget nem igénylő, kb 4-5 km-es gyaloglást tartalmaz. Mindenki saját felelősségre vehet részt. A programra 18 év alatti résztvevőket is fogadunk, de őket alkohollal nem szolgálhatjuk ki, részükre házi szörpök, gyümölcslevek kóstolását biztosítjuk. A túrát az időjárási körülményektől függetlenül megtartjuk.

Tenkes BOR+TÚRA - Nevezés

Részvételi díj: 9.900 Ft

FONTOS:

A túra limitált férőhelyes, legfeljebb 30 fővel indul. A részvételi díj tartalmazza a túravezetés díját, (legalább) 12 bor kóstolását, kísérő falatokat, orgonakoncertet a Máriagyűdi bazilikában, ebédet a Kalmár Pincében és belépőt a Siklósi Várba valamint transzfert a Siklósi Várból és vissza a túra végén, vagy amennyiben szállással együtt foglalják, úgy reggel a harkányi Dráva Hotelből és este vissza.

Túrajegyek előzetesen megvásárolhatóak a Siklósi Vár Látogatóközpontjában, az InfoPont Siklós turisztikai információs irodában, illetve a Villány-Siklósi Borút Irodában.

Jelentkezés

Helyszín: Siklós-Máriagyűd
Dátum: 2018.09.29.

Elérhetőségek:
Siklósi Turisztikai Egyesület és a Villány-Siklósi Borút Egyesület
+36 20 380 3388
info@borut.hu
https://villanyiborvidek.hu/hu/programok/1551_tenkes-bortura

Olvass többet a témáról: dűlőtúra, Tenkes-hegy, villány, túra, bortúra

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök
°C 18 / 25 18 / 26 19 / 24 19 / 25
mm 11.0 0.5 3.3 2.1
km/h 4.7 6.8 5.8 5.8

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.