Menü

Hozzászólás 0

2018.09.21. Budapest, Szabadság tér

III. Erdővarázs Családi Nap

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Helyszín: Budapest, Szabadság tér
Dátum: 2018.09.21. - 2018.09.22.

Elérhetőségek:
Országos Erdészeti Egyesület
+36(1)201-6293
erdovarazs@oee.hu
http://erdovarazs.hu/

A magyar erdők idén is beköltöznek Budapest belvárosába! Az állami erdőgazdaságok a Szabadság térre várják mindazokat, akik kíváncsiak a hazai erdők értékeire, és az erdészek különleges munkájára. A főleg családoknak szóló ismeretterjesztő programokat változatos színpadi előadások kísérik, fellép többek között Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Csörömpölők Együttes és a Kifli Zenekar, de állatbemutatók, óriásbábok és lábbábos színház, valamint a Kaposvári Roxínház bemutatója is megtekinthető a mindenki számára ingyenes rendezvényen.

Erdővarázs

III. Erdővarázs Családi Nap - Kiírás

 

Egy közelmúltban készült közvélemény kutatás szerint a magyar emberek, bár nagyon érdeklődnek a természettel kapcsolatos témák iránt, mégis keveset tudnak a legfontosabb természeti kincsünkről, az ország területének több mint ötödét borító erdőkről. Az állami erdőgazdaságok ezért immár harmadik alkalommal települnek ki a budapesti Szabadság térre, hogy elvigyék a hazai erdőségek üzenetét a városi családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

A látogatókat 15 tematikus sátor várja

Az érdeklődőket 15 tematikus sátorban fogadják az erdőpedagógusok és erdészek, akiktől megtudhatjuk, hogy mire való a kacor, mit jelent a szálalás, milyen állat a suta, és hogyan gondozzák az örökerdőket a szakemberek. Kóstolhatunk erdei termékeket, mézet és lekvárokat, kipróbálhatjuk a kisvasúti mozdony szimulátort, mikroszkóp alatt vizsgálhatjuk az erdei élőlényeket, és még igazi erdei traktorra is felülhetünk.

Színpadi előadások

Az ismeretterjesztő programok mellett számos színpadi előadás színesíti a két napos rendezvényt: a fellépők között lesz Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Csörömpölők Együttes, a Kifli Zenekar és a Kaposvári Roxínház társulata. Nem hiányozhatnak a mesék sem a programból: Csernik Szende lábbábos és a Bab Társulat óriásbábjai egy-egy izgalmas történetet elevenítenek meg.

A Budakeszi Vadaspark Állatijó Bemutatója során megismerkedhetünk a városi környezetben is sikeres állatokkal, akik között még rókát is láthatunk.
 


Ökoiskolák számára mindkét napon szervezett erdei iskolai foglalkozások lesznek, a szombati nap szabad helyeire még lehet regisztrálni a rendezvény honlapján.


A programokról részletesebben az esemény honlapján és az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Erdővarázs

III. Erdővarázs Családi Nap - Nevezés

A rendezvény látogatása ingyenes!

Helyszín: Budapest, Szabadság tér
Dátum: 2018.09.21.

Elérhetőségek:
Országos Erdészeti Egyesület
+36(1)201-6293
erdovarazs@oee.hu
http://erdovarazs.hu/

Olvass többet a témáról: erdészet, erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök
°C 18 / 27 19 / 26 19 / 25 19 / 25
mm 8.7 3.8 0.8 3.3
km/h 7.9 6.8 4.0 3.6

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.