Menü

2007.05.17.     Hozzászólás 0

McDonald’s KIHÍVÁS NAPJA 2007

A rendezvénysorozat célja:
A lakosság figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz.

2. Helye, ideje:

A benevezett települések területén.

2007. május 23-án 00.00 - 21.00 óra között.

3. Rendezők:

Az országos verseny e kiírásnak megfelelő koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől, a Trim and Fitness International Sport for All Association-től kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, az egyes, települési rendezvények szervezését és lebonyolítását jelen versenykiírás alapján a helyi szervezők végzik.

4. A verseny résztvevői:

A versenykiírás tartalmát és feltételeit elfogadó települések.

A helyi sportjátékokban lakhelytől, kortól, munkahelytől és nemzetiségtől függetlenül bárki részt vehet. Amennyiben társ-települést hív meg a benevező település a helyi eseményeken résztvevők körébe, azt az országos felkészítő értekezletig be kell jelenteni.

5. Lebonyolítás:

A lebonyolítás lényege, hogy a játéknapon folyó küzdelemben mely településen teljesítenek több 15 perces sportolást (sportaktivitást), a település lélekszámához képest. Sportaktivitásnak a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő.

Egy folyamatos sporttevékenység - függetlenül attól, hogy időtartama a 15 percnek többszöröse - 1 sportolásnak számít.

Egy-egy személy a 2. pontban jelzett idő- és területi határon belül több sportolással is hozzájárulhat települése sikeréhez. A település időarányos össz-eredménye azonban nem haladhatja meg azt a számot (matematikai maximum), mintha a település teljes népessége folyamatosan sportolna.

A helyi szervezőknek a verseny napján (egy később ismertetendő rendszer szerint) tájékoztatást kell adniuk a teljesítések állásáról a versenyközpont számára. A jelentéseket a versenyközpont - a visszaélések elkerülése érdekében – összeveti az adott település lélekszám adatával és az eltelt versenyidővel.

A matematikai maximumnál nagyobb adatot szolgáltató településeket a versenyközpont haladéktalanul kizárja!

A játékban a települések az alábbi kategóriákban mérkőznek egymással:

     I.     kategória a  700 főnél kisebb lélekszámúak;

    II.     kategória a  700 - 1499 fő közötti lélekszámúak;

  III.     kategória az          1500 - 2999       fő közötti lélekszámúak;

   IV.     kategória a  3000 - 7999 fő közötti lélekszámúak;

    V.     kategória a  8000 -24999 fő közötti lélekszámúak;

   VI.     kategória a  25000 -69999 fő közötti lélekszámúak;

  VII.     kategória a  70000 feletti lélekszámúak.


6. Helyezések eldöntése:

Amennyiben egy kategórián belül két vagy több település azonos eredményt ér el (az arányszám tekintetében), akkor a „Magyarország legsportosabb települése” díjat az érintettek megosztva kapják.

7. Nevezés:

A nevezésnek tartalmaznia kell: a település nevét, az önkormányzati hivatal pontos címét, telefon és fax számát, email címét (ha van), az önkormányzati hivatal bélyegzőjét, a település hivatalos lélekszámát, a helyi rendező szervezet, vagy személy nevét, postacímét, telefonszámát, email címét, a részvételi díj (nevezési díj) befizetőjének adatait, számlaszámát.

Részvételi díj:          I.       kategóriában                    2000.-Ft

                           II.       kategóriában                    3000.-Ft

                          III.       kategóriában                    4000.-Ft

                           IV.       kategóriában                    6000.-Ft

                            V.       kategóriában                    8000.-Ft

                           VI.       kategóriában                  10000.-Ft

                         VII.       kategóriában                  15000.- Ft

A nevezések beérkezési határideje:           2007. március 20.

A részvételi díj befizetési határideje:          2007. március 30.

8. Díjazás:

Az egyes kategóriák győztesei elnyerik a "Magyarország legsportosabb települése" címmel járó serleget. A kategóriák 3-3, a mezőny első felében végzett települése sorsolás útján díjazásban részesül az alábbiak szerint:

          I.     kategória         3 kisorsolt        x                     20.000.-Ft vagy Ft értékű díj

         II.     kategória         3 kisorsolt        x                     30.000.-Ft vagy Ft értékű díj

        III.     kategória         3 kisorsolt        x                     50.000.-Ft vagy Ft értékű díj

        IV.     kategória         3 kisorsolt        x                     75.000.-Ft vagy Ft értékű díj

         V.     kategória         3 kisorsolt        x                   100.000.-Ft vagy Ft értékű díj

        VI.     kategória         3 kisorsolt        x                     l50.000.-Ft vagy Ft értékű díj

       VII.     kategória         3 kisorsolt        x                   200.000.-Ft vagy Ft értékű díj

9. Költségek:

Az Országos Szervezőbizottság vállalja a központi propaganda, a központi felkészítés, valamint a díjazás költségeit.

Egyéb költségeket a helyi szervezők fedezik.

l0. Egyebek:

a./        A versenyben a sorsolási kártyát kitöltő személyek között az Országos Szervezőbizottság több százezer forint értékben egyéni sportfelszereléseket sorsol ki.

b./        A településeknek egy külön kialakított rendszer alapján, saját költségükre, van lehetőségük egymás ellenőrzésére. Visszaélések gyanújának esetén az Országos Szervezőbizottság felügyelői a helyszínen bírálják el a jelzéseket. Súlyos visszaélések elbírálásáról az Országos Szervezőbizottság dönt.

c./        A rendezvény emblémáját csak változtatás nélkül, az Országos Szervezőbizottság hozzájárulásával szabad használni, abból elvenni, vagy kitakarni tilos!

d./        A nevezési adatokban történt változások be nem jelentéséből adódó gondokért az Országos Szervezőbizottság felelősséget nem vállal.

                                                                                            Országos Szervezőbizottság

SZPONZOROK, TÁMOGATÓK

A McDonald’s Kihívás Napja minél sikeresebb lebonyolítása érdekében ezúttal is számítunk az évek során már bizonyított, bevált partnereinkre. A hónapok óta folyó előkészítő munka során folyamatosan együttműködve igyekeztünk az esemény minél zavartalanabb lebonyolításának megszervezésére.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sportszakállamtitkársága idén is meghirdette „MOZDULJ MAGYARORSZÁG!” rendezvény-sorozatát. A McDonald’s Kihívás Napját kiemelten támogatja a program keretében.


A Nap névadó szponzora a McDonald’s Magyarország, aki hozzájárul a lebonyolítás költségeihez, a résztvevők díjazásához is. A McDonald’s hálózat éttermeiben senki ne lepődjön meg, ha ezen a napon sportolásra buzdítanak az ott dolgozók.A Kihívás Napja kiemelt támogatója az IBM Magyarország. Hozzájárul a lebonyolítás költségeihez, megbízható szoftver- és nem utolsó sorban hardver hátterével garantálja, hogy az erőteljesen elektronikussá alakított eredményvezetést és feldolgozást hibamentesen végezhessük.


McDonald’s: idén is több ezer „sportolót” várnak az éttermekbe is!

 

A McDonald’s először 2006-ban volt névadó szponzora a 17 éves múltra visszatekintő Kihívás Napja országos rendezvénynek, amelynek támogatását idén is örömmel vállalta. A vállalat különösen büszke arra, hogy a legnagyobb szabadidősport esemény nem csak a megszokott helyeken, de újabban az éttermekben is zajlik, ahol az első évben több mint 4600 ember válaszolt a kihívásra, és mozgott, játszott a kiegyensúlyozott életmód jegyében.

 

A McDonald’s aktív, kiegyensúlyozott életmód programja komoly hagyományokra épül: a vállalat 15 éve támogatója a legnagyobb diáksport szervezetnek, a Góliátnak, és míg korábban számos sportág mellett jelent meg támogatóként, az elmúlt években elsősorban a gyermek szabadidősportra koncentrál.  A Góliát országos gyermek futball mozgalommal folytatott együttműködés mellett 2006-ban az egyre népszerűbb jégkorong támogatására a Magyar Jégkorong Szövetséggel közösen hozta létre a nevét viselő McDonald’s Gyermek Jégkorong Tornát, valamint csatlakozott az olimpiai eszme jegyében szervezett országos program, az Olimpiai Ötpróba támogatói köréhez.

 

Ennek a szerepvállalásnak szerves része a felnőtt lakosságot és a családokat megszólító Kihívás Napja támogatása. A McDonald’s ennek a programnak a segítségével szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az egészség feltétele a kiegyensúlyozott életmód, amelyben az aktivitás, a rendszeres mozgás éppolyan fontos, mint a megfelelő, változatos táplálkozás.

 

Legsportosabb étterem

 

A McDonald’s Kihívás Napja, az elmúlt évhez hasonlóan a McDonald’s dolgozói és vendégei számára is az aktív életmódról és a mozgás öröméről szól majd. Az éttermek csapatai idén is a legsportosabb étterem címért szállnak versenybe egymással, a Kihívás Napján közös, játékos sportolásra invitálva a vendégeket.

 

Ronald Sport Klub

 

A kiegyensúlyozott, aktív életmód népszerűsítésére hozta létre a McDonald’s a Ronald Sport Klubot, amely Közép-Kelet-Európában elsőként az óbudai étterem első emeletén nyílt meg. A Ronald Sport Klubban a gyermekek játszva sportolhatnak, és sportolva játszhatnak: ügyességüket a kosárpalánkon, bicikliversenyben, akadálypályán és a táncparketten is próbára tehetik.


Mozdulj, Magyarország! Program 2007

A Magyar Köztársaság kormányának programjában kiemelt cél a népesség egészségügyi helyzetének javítása, az egészséges életmód iránti figyelem széleskörű felkeltése, a lakosság sporttevékenységének támogatása, a szabadidősportot népszerűsítő események szervezésének támogatása.

Ennek érdekében az idén újra elindult a Mozdulj, Magyarország! Program. A programban való részvételt egy regisztrációs lap kitöltése lehet kezdeményezni azon szervezeteknek, amelyek a Wesselényi Miklós Sportközalapítvány által kiírt pályázatokon nem vehetnek részt (gazdasági társaságok, szabadidősport szövetségek, önkormányzatok stb.). A beérkezett regisztrációs lapok alapján egy független, elismert szakemberekből álló bíráló bizottság hozott döntést arról, hogy mely szabadidős programok részesüljenek állami támogatásban, 2007-ben a Mozdulj, Magyarország! Program keretén belül.

 

A Programon belül 2007-ben elsősorban olyan események kerülnek támogatásra, amelyek

  • nagy tömegeket mozgatnak meg (min. 1000 fő)
  • több korosztály számára ajánlanak mozgáslehetőséget, lehetőséget adnak családoknak közös programon való részvételre
  • rendszeres testmozgási lehetőséget biztosítanak, illetve a rendszeres mozgás szükséges a program teljesítéséhez
  • lehetőséget biztosítanak fogyatékos és szociálisan hátrányos helyzetű emberek számára is.

Sport Szakállamtitkárság, Mindenki Sportja Szabadidős-Sport Osztály:

1054 Budapest, Hold u. 1.

Bővebb információ: Tel: 06 (1) 301-9259, 06 (1) 301-9238, e-mail: gabriella.kovacs@nsh.hu, gabor.retai@nsh.hu


A Kihívás Napja igazi kihívást jelent az eredményeket értékelők számára is, hiszen óriási feladat a több száz település és több millió résztvevő adatainak feldolgozása. Ennek megoldására idén is - akárcsak az elmúlt tizenkét évben -, IBM rendszerek segítségével kerül sor. Az IBM Magyarország fejlett technológiai eszközeit és szoftvereit bocsátja a szervezők rendelkezésére. Mindezt az a széleskörű szakértelem teszi lehetővé, amellyel az IBM az e-kormányzati megoldások területén bír: az IBM építtette ki Budapest XIII. kerülete önkormányzatánál azt a portált, amely lehetővé teszi az állampolgárok számára az e-ügyintézést, ugyanakkor a hivatal belső folyamatainak szervezéséhez is segítséget nyújt. További IBM megoldások működnek az e-kormányzat területén, beleértve a cégbejegyzést, adóügyeket, népszámlálást, népszavazást, vagy támogató rendszereket. Magyarországon többek között IBM rendszer biztosítja az APEH, a BM Központi Hivatala és a KSH eltérő, saját rendszerei között online adatcserét, amely a kényelmes, egy ablakos ügyintézést támogatja, ha valaki vállalkozói igazolványt kér, és a választások során is IBM technológia biztosította a legfrissebb adatok összegyűjtését, tárolását és továbbítását az internetre.


EST médiacsoport

Az Est Média cégcsoport küldetésnyilatkozata

Az Est Média kategóriájában Magyarország piacvezető és folyamatosan fejlődő cégcsoportja, mely egyedülállóan kiterjedt, sokoldalú (nyomtatott, elektronikus és beltéri) médiahálózatával mindig pontos és teljes körű információt nyújt a kultúra, a szórakoztatás és a szabadidő eltöltésének aktuális lehetőségeiről, programjairól.

Mindehhez innovatívan biztosít országos lefedettséggel terjesztett modern, dinamikus, nyitott, független és kreatív médiumokat. Az Est Média csapata folyamatosan törekszik olyan médiaformátumokat, illetve kiegészítő kampányelemeket alkalmazni, amely mind a partnerek, mind a célcsoportok, mind pedig az Est Média számára értéket teremtenek.

Est Média - A Pesti Est márkanév kiteljesedése

A 2007-ben 15. éves fennállását ünneplő Pesti Est ingyenes fővárosi szabadidő és programmagazin, mára már valóban a fiatalok első számú programmagazinjává, a mindennapok részévé vált, valamint az évek során nagyon komoly ismertségre tett szert. Ennek eredményeképpen 2004 végén a több ezer magyar márkanév közül az elsők között kapta meg a Superbrands nemzetközi hálózat marketing-szakmai minősítését.

A lap és készítőinek fő célkitűzése mit sem változott az évek alatt. A Pesti Est - a hasonló médiatermékek közül egyedüliként - elsőrendű feladatának tartja a kultúra valamennyi szeletére kiterjedő programok rendszerezett, a teljesség igényével történő közvetítését és népszerűsítését az olvasók felé. Így tehát a kezdetben csupán moziműsorra specializált Pesti Est mára a kultúra valamennyi területét felöleli, a mozik műsora mellett helyet kapnak benne többek között a színházak, a szórakozóhelyek programjai, a kiállítótermek műsora valamint az aktuális heti sport- és szabadidős rendezvények, ezen felül a "minden más" kulturális eseményekre vonatkozó ajánlók is.

A kulturális szektorban tevékenykedő programszervezők és marketing szakemberek nemcsak hogy megszokták, de alapvető fontosságúnak is tartják, hogy aktuális ajánlatuk szerepeljen hétről-hétre a Pesti Est hasábjain, sőt annak önálló szerkesztésű online változatán, az Est.hu országos programajánló honlapon is. A Pesti Est az évek során eljutott oda, hogy a megkerülhetetlen híd szerepét képezi a programmagazinban hirdető partnerek és kulturális szolgáltatók között, ezzel a szereppel is jó irányba alakítva, fejlesztve a hazai kulturális élet és a piaci szereplők közötti viszonyokat.


Interaktív, profitnövelő rendszerek és a szabadidősport.

Milyen kapcsolat van az internetes profitnövelő rendszerek és a szabadidősport között? Ez egy egyszerű történet.

A Directinfo Kft. profittermelő honlapokat fejleszt. Közel tíz éves szakmai tapasztalatunkkal cégek sokaságának adunk tanácsokat és megoldásokat, amelyek az Internet segítségével járulnak bevételeik növekedéséhez. Célunk, hogy az üzleti felhasználásban minél szélesebb körben terjedjenek el az internetes profitnövelő megoldások.

Internetes fejlesztéseinkkel azonban mi – azzal együtt, hogy nyereséghez juttatjuk a cégeket – számítógépekhez, íróasztalokhoz szegezzük a felhasználókat.

Célunk a Kihívás Napja támogatásával az, hogy – az általunk – az Internet elé ültetett embereket rávegyük, egészségük megőrzésére, és felhívjuk figyelmüket a mozgás fontosságára. Támogatásunk célja, hogy felhívjuk a figyelmet szabadidősportra, tömegsportokra.

A Kihívás Napja évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgat meg. Immáron negyedik éve támogatjuk a rendezvényt, és reméljük, hogy közbenjárásunkkal hozzájárulhatunk azon sztereotípia lerombolásához, amely az internetezőket a mozgásszegény életmóddal bélyegzi meg.

Bízunk benne, hogy az általunk készített és üzemeltetett honlap segítségével egyre szélesebb körben válik ismertté a rendezvény és egyre több ember ismeri fel a mozgás, a szabadidősport fontosságát saját életében is.

Látogasson el Ön is a rendezvény honlapjára a www.kihivasnapja.hu címre, ahol a rendezvénnyel kapcsolatos információkon túl, megismerkedhet a Directinfo által nyújtott profitnövelő internetes alkalmazásokkal is. Bízunk benne, hogy a támogatás ideje alatt kínált kedvezményes lehetőségekkel nem csak a rendezvény, hanem az Ön üzleti sikeréhez is hozzájárulhatunk.

Directinfo Kft. 1143, Budapest, Ilka utca 31. www.directinfo.hu ; iroda@directinfo.hu Telefon: 273 1616

A településektől háromóránként kapott részvételi adatok folyamatos feldolgozását és kiértékelését az aktuális részvételi adatok interneten történő megjelenítését az IBM szoftvereinek segítségével, IBM gépeken végezzük.


Az Az Inter-Computer Csoport (IC) 2007-ben ünnepli fennállása 18. évfordulóját. A cégcsoport elsőként alapított vállalkozása, az Inter-Computer Kft. 1989 májusában jelent meg a magyarországi informatikai piacon, elsősorban IBM berendezések és kapcsolódó szolgáltatások értékesítésével. Az IC ma már részvénytársasági formában működik, és az IBM Magyarországi Kft-nek a legnagyobb éves bevételt hozó közvetlen partnere a hardvereladások területén. A Premier Business Partner státusz, mely garantálja mind a technikai/műszaki, mind pedig a kereskedelmi felkészültséget, az IBM legmagasabb elismerése az üzleti partnerei részére. Az IC 2002 decemberében vívta ki ezt a címet, melyet azóta minden évben sikerrel védett meg.

 

Cégünk sikerágazatának számít az informatikai beruházások finanszírozása. Megoldások széles skálájával állunk az ügyfeleink rendelkezésére, melyeknél a finanszírozás feltételei rugalmasan módosíthatóak (pl.: devizanem, futamidő, díjfizetés gyakorisága). Ajánlatainkban olyan pénzügyi megoldásokat kínálunk, melyek révén egyszerűbbé válik fontos fejlesztési lépések időben történő kivitelezése.

 

Megszakítás nélkül, több mint 16 éve vállaljuk különféle hardverplatformok műszaki karbantartását, szervizelését. Magasan kvalifikált és tapasztalt szervizmérnök-gárdával, valamint jól felszerelt alkatrészbázissal ellátott szakműhellyel magas színvonalon szolgáljuk ki szerződéses és "per-call" Ügyfeleinket.

 

1997 óta szoftverszolgáltatásaink révén eleget teszünk a szellemi termékek piacán felmerülő igényeknek is. Rendszer-felügyeleti, fejlesztési, konzultációs, szakoktatási, és egyéb testreszabott szakértői szolgáltatásokkal állunk mindenkor Ügyfeleink rendelkezésére.

 

Az IC megalakulása óta változásokon és jelentős növekedésen ment át, de Ügyfeleink maradéktalan kiszolgálásának célját mindenkor szem előtt tartottuk, és ezt tartjuk a jövőben is sikerünk kulcsának.

 

Informatikai beszerzési igények, tanácsadás, egyéb szolgáltatás, valamint finanszírozási igények esetén, kérem, forduljon bizalommal hozzánk, mindenkor készséggel állunk rendelkezésére.


A McDonald’s KIHÍVÁS NAPJA HONLAPJA

Az érdeklődők online is nyomon követhetik a Kihívás Napja előkészületeit eseményeit a www.kihivasnapja.hu weboldalon.

Az oldalon megtalálhatják a Kihívás Napja történetét, eddig már játszott települések listáját (1991-2006), a benevezett települések listáját 2007-ben.

A letölthető dokumentumok között szerepel

·          az 1 %-os kampány részletes leírása,

·          a 2007. évi Kihívás Napja logo,

·          a nevezési lap,

·          termékismertető a 2007. évi Kihívás Napja termékekről

·          és a 2007. évi versenykiírás.

A települési rendezvényekről részletes programokat találnak megyék szerinti felosztásban. Erre az oldalra naponta új programokat teszünk ki.

A fotógalériában az elmúlt években hozzánk beérkezett fotók láthatók az egyes településekről. A Kihívás Napján erre az oldalra tesszük ki a települések különböző helyszínein aznap készült képeket (2007. május 23.)

A Kihívás Napján az aktuális állást is nyomon követhetik honlapunkról az érdeklődők.

MMS pályázat

A Kihívás Napja sajátossága az, hogy a helyben szerveződő eseményekről tájékoztatni szükséges a versenyközpontot, egymást és a közvéleményt.

A technikai eszközök korszerűsödésének és elterjedésének hála egyre könnyebb megfelelni ennek az elvárásnak.

A Kihívás Napja történetében a legfrissebb lehetőség ezen a téren az un. MMS szolgáltatás használatának lehetősége.

06 30 44 44 780

Ez az a telefonszám, melyre bárki, akinek van képüzenete a Kihívás Napja eseményeiről küldhet MMS-t, melyet azután a Kihívás Napja honlapján nyilvánossá teszünk.