Menü

2008.04.22.     Hozzászólás 0

Újra Sportágválasztó!

2008. május 23-24-én második alkalommal kerül megrendezésre a Nagy Sportágválasztó Nap, amelynek célja az, hogy a résztvevő gyermekek minél több sportággal ismerkedjenek meg az eseményen megjelenő sportági szakemberek segítségével.

Az eddig beérkezett regisztrációk alapján a II. Nagy Sportágválasztón megismerhető és kipróbálható sportágak között az alábbiakat biztosan megismerhetik az érdeklődők:
gyorstollaslabda (speedminton), evezés, triatlon, darts, röplabda, asztalitenisz, ökölvívás, vívás, judo, fitness, kajak-kenu, rafting, gokart, atlétika, sumo, tájfutás, karate (hogy az öt karate szakág közül melyik, arra a jövő héten derül fény), kendó, öttusa, Paralimpiai Bizottság által képviselt csörgőlabda és judo szakágak.

Nagy valószínűséggel a további sportágak is képviselve lesznek: úszás, kick-boksz, vízilabda, kézilabda, tenisz, lovas sportok, birkózó, vitorlás, golf, súlyemelő, íjász, sportlövő, torna, labdarúgás.

Megtörtént a kapcsolatfelvétel a Sportkórházzal is, amely intézmény orvosokat delegálna a helyszínre, akik tanácsokkal látnák el az érdeklődőket a sportági alkalmasságokat illetően. Eddig Kökény Bea, Pesuth Rita, Boczkó Bernadett, Jánosi Zsuzsa, Imre Géza, Kolonics György, Bárdosi Sándor, Kropkó Péter, Haller Ákos, Zsivóczky Attila jelezte közreműködői részvételét.
Várják még többek között Kovács Ágnes, Kovács Katalin, Kovács Kokó István, Martinek János, a Storcz-Vereckei-Kökény-Horváth kajak négyes, Deák Bárdos Mihály visszajelzését.

 


A tavalyi Sportágválasztó nap egyik legérdekesebb sportbemutatója

 

A két nap alatt koncentrált segítséget próbálnak nyújtani ahhoz, hogy a remélhetően ragyogó időben több száz érdeklődő próbálhassa ki a megjelenő sportágakat. A rendezvény védnöke Elbert Gábor sport-szakállamtitkár úr lesz. Tavaly 20 szakág képviseltette magát, amit az eddigi regisztrációk alapján idén biztosan túl fognak szárnyalni. 

A megjelenő sportolók (végleges lista későbbiek folyamán) saját tapasztalataikkal és jó tanácsokkal tudják segíteni az érdeklődőket, illetve az olimpia előtt, - remélhetőleg utoljára - le is lehet őket majd győzni. Képzeljük csak el, hogy többek között milyen élmény lehet együtt sumozni Bárdosival, boxolni Kokó ellen, kajakozni Kovács Katival, gátfutni Zsivóczky Attilával vagy együtt triatlonozni Kropkó Péterrel. És ezt mind egy helyen, egy napon lehet megtenni.

A szervezők legfontosabb feladatuknak tekintik, hogy kezdeményezésük sokaknak elegendő impulzust és segítséget adjon ahhoz, hogy ne csak belekezdjenek, hanem kitartóan elmélyüljenek a megkedvelt sportágak gyakorlásában és akár egy életen át élvezhessék.

Aki a számos sportág megismerése ellenére nem talál kedvére valót, ősszel ismét megpróbálhatja a következő sportágválasztó napon!

 


Az első Sportágválasztó napon több, mint 20 sportággal lehetett megismerkedni

 

A 23-i (péntek, 9-15h-ig) dátumot az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával kizárólag az előre bejelentkezett iskolai csoportoknak rendezzük meg megfelelő létszám esetén. Ezért kérjük, jelezzék felénk részvételi szándékukat a pénteki napot illetően az alábbiak alapján (a rendezvény ingyenes).
Iskola neve, címe:
Kísérő testnevelő neve:
Testnevelő telefonszáma:
Testnevelő e-mail címe:
Várható látogatói létszám az iskolából:

A pénteki napra az iskolai csoportok jelentkezéseit a szervezés miatt legkésőbb 2008.05.02. 17h-ig kérjük megküldeni az ipacs.endre@merkapt.hu  e-mail címre. Bármilyen kérdés esetén hívható a 06-20-56-39-254-es telefonszám.

A 24-i napon (szombat, 9-16h) korhatár nélkül mindenkit szélesre tárt kapukkal várunk előzetes bejelentkezés nélkül. A folyamatosan kialakuló programtervezetről és változásairól, élsportolóink megjelenéseinek időpontjairól, a sportági bemutatók időbeosztásairól és ezek esetleges változásairól folyamatosan írunk tájékoztatókat a http://www.merkaptse.hu oldalunkon.