Menü

2009.05.11.     Hozzászólás 2

Több mint 80 kipróbálható sportág a IV. Nagy Sportágválasztón!

A kétnapos IV. Nagy Sportágválasztón több mint 80 sportágat (!) próbálhatnak ki a jelenlévők. A sportágak izgalmas sport-kalandparkká változtatják majd a kőbányai helyszínt, megjelenési programjuk igazi sportcsemegéket ígérnek!

A 2009. május 22-23-ai IV. Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvény elsődleges célja, hogy minél többeknek kedvet csináljon a sporthoz, valamint, hogy segítse a helyes sportágkiválasztást, olyan mozgásforma megtalálását, mely a leginkább illik az adott gyermek, felnőtt korához, testfelépítéséhez.

 

 

 

A rendezvényen megjelenő neves sportszemélyiségekkel, többek között Dr. Molnár Tamással, Kovács Antallal, Kovács Katalinnal, Kozmann Györggyel, Kucsera Gáborral, Nagy Tímeával  és Szuper Leventével, nem csak a találkozásra, hanem együttsportolásra is lehetőség nyílik. 

 

A pénteki napon Hajdú B. István, szombaton pedig Siklós Erik sportriporter lesz a házigazda.

 

A rendezvény 9-17 óra között várja a látogatókat, a pénteki (szakmai) nap továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodás, iskolás csoportoké, azzal a változással, hogy 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, Kőbánya, Maglódi út 12/A.

 

A további programok, részletek miatt érdemes a rendezvény honlapjára kattintani: www.sportagvalaszto.hu  

Érdekesség, hogy a Nagy Sportágválasztón a téli sportokba májusban is bele lehet kóstolni, hiszen például a síelés egy műanyag lesikló pályán próbálható ki. A szervezők a korcsolyasportoknak (műkorcsolya, szinkronkorcsolya, gyorskorcsolya, jégtánc) és a jégkorongnak egy 100 m2-es plasztik pályát, a hegyikerékpárosoknak pedig külön bemutató-pályát alakítanak ki. Az öt vizes medencében a kajak-kenu és sárkányhajó mellett most a szlalom kenu és kajakpóló is megjelenik, valamint a rafting, a szörf és a vitorlás sportokat is ki lehet próbálni, de vízbe érdemes merülni az élet- és vízimentés, az úszás, a szinkronúszás, a vízilabda és a búvárkodás miatt is.  A nagy múltú, klasszikus sportágak mellett a fiatalos sportágakból sem lesz hiány, bemutatkozik a freestyle foci és a frizbi is, a terepgördeszkások pedig a skimboard és streetboard sportágakkal együtt egy kis „szigetet” alkotnak, a bemutatóikhoz saját lemezlovasuk szolgáltatja majd a zenét.
Olvass többet a témáról: merkapt