Menü

2009.01.05.     Hozzászólás 0

Természetes korcsolyapálya Zugligeten

A Tündérszikla alatti, erdővel övezett völgyben jó levegőjű környezetben korcsolyázhatnak a kikapcsolódásra és sportolásra vágyó kicsik és nagyok.

Fagyos időben természetes jegű ("fellocsolt") korcsolyapályát üzemeltet a Zugligeti Niche Kempingben a Zugligeti Szabadidő Központ, lehetőséget teremtve ezzel iskolai korcsolya-oktatáshoz is.

 

A sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy egész családok töltik szívesen idejüket a jégen, és frissítik, erősítik magukat a kemping műemléki épületében működő büfében, házias ételeket kínáló éttermében. Itt leírások, muzeális tárgyak is emlékeztetnek a régi Zugligetre.

 

A környék kiválóan alkalmas kirándulásra és kocogásra. Festői látványt nyújtanak a völgy feletti sziklák. Közvetlenül a kemping bejárata elől indul a Libegő, ami a Főváros egyik nevezetessége. Felső végállomása a János hegyen van, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. 

 

A koripálya minden nap reggel 8 és este 8 óra között várja a korizni vágyókat egységes, 800 Ft-os belőpődíj mellett. Koribérlésre is van lehetőség, két órára ezer Forintért.

 

A Park megközelíthető a 291-es busszal a Nyugatitól a végállomásig, ahonnan 200 méter a kemping.

Cím: 1121 Budapest, Zugligeti út 101
GPS koordináták: N 47°30' 55", E 18°58' 20"
Telefonszám: +36 1 200 8345

Olvass többet a témáról: kemping