Menü

2008.05.26.     Hozzászólás 0

Sikerrel zajlott a II. Sportágválasztó

Az előzetes várakozásokat felülmúló résztvevői számmal került megrendezésre a Merkapt Maraton Sportközpontban a II. Nagy Sportágválasztó Nap. Több ezren látogattak ki a hétvégén sportágat választani.

A pénteki napon, amely az előzetesen jelentkezett iskolai csoportok részére rendeztek meg, közel 1500 tanuló ismerhette meg és próbálhatta ki a jelenlévő, több mint 40 sportágat.

Nagyon széles palettáról választhattak az érdeklődők, hiszen felsorolni is sok, hogy mely sportágak kipróbálására nyílt lehetőség. Nagy sikert aratott ismét a kajak-kenu medence, ahol több evezős szakág megismerésére nyílt lehetőség, valamint a sí lesikló pálya és a lovas sportok helyszínei is, de nagy érdeklődés mellett próbálhatták ki a jelenlévők a boksz, judo, torna, aikido, vívás, röplabda, úszás, sportlövészet sportágakat is.

 

 

A különböző sportágak színhelyeinél több élsportolóval is találkozni lehetett, akiket a gyerekek pillanatok alatt körbe vettek jó tanácsokat és autógrammot kérve. A gyerekek őszinte rajongással és csillogó szemekkel tették fel kérdéseiket többek közt Kovács Áginak, Bárdosi Sándornak és Kótai Mihálynak.

A szombati napon a családoké volt a főszerep, ahol kicsik és nagyok egyforma lelkesedéssel mentek helyszínről-helyszínre és ismerkedtek a különböző sportágakkal. A sportágválasztó keretein belül adott volt a lehetőség néhány kevésbé közismert sportág kipróbálására is, elég csak a furcsa nevű krav-maga, kettlebell vagy az Amerikában népszerű base ball-ra és rögbire gondolnunk.

 

 

Ismert sportolókból a második napon sem volt hiány, hiszen a különböző helyszíneken megtalálható volt Erdei Zsolt, Kropkó Péter, Kovács Antal, Kis Gergő, Kolonics György és a jégkorong válogatott tagjai is. A jó hangulatú rendezvény házigazdája Hajdú B. István volt, aki örömmel tett eleget a felkérésnek és érdekesebbnél érdekesebb kérdésekkel kapta mikrofonvégre a résztvevőket, ezzel is szórakoztatva a rendezvényre kilátogatókat.

A Nagy Sportágválasztó Nap sikere a rendezők elképzeléseit igazolja, miszerint szükség van az efféle kezdeményezésekre. Azoknak sem kell bánkódni, akik elszalasztották a sportágválasztót, hiszen a szervezők már a szeptemberben megrendezésre kerülő harmadik rendezvényen törik a fejüket.

Olvass többet a témáról: aikido, boksz, judo, kajak-kenu, merkapt, röplabda, , testnevelés, torna, úszás, vívás, sportágválasztó