Menü

2010.03.02.     Hozzászólás 0

Országos mozgalommá vált a Nagy Sportágválasztó

A Nagy Sportágválasztó 2010-ben túllép Budapesten határain és 15 vidéki városban is megjelenik.

A fővárosban a rendezvényt 2007 szeptemberében indította útjára a Merkapt Maraton Team SE, hogy egy évben kétszer májusban és szeptemberben rendszeresen lehetőséget adjon a sportot „kínáló” és a sportot „kívánók” számára, hogy egymásra találjanak.  A tavaly ugrásszerű fejlődést mutató rendezvény – több mint 80 díjmentesen kipróbálható sportággal és közel 18 000 látogatóval – a hazai sportélet egyik jelentős eseményévé vált és bizonyította, hogy igény van egy olyan sportfórumra, ahol a látogatók egy helyszínre koncentrálva ismerkedhetnek meg ilyen nagy számú mozgásformával és találhatják meg számukra a legmegfelelőbbet.

 

2010. május 14-15-én már hatodik alkalommal várja az érdeklődőket a Budapesti Nagy Sportágválasztó, pénteken elsősorban az előre bejelentkezett oktatási intézményekből érkező gyerekeket, szombaton pedig a nagyközönséget.

A Merkapt Maraton Team SE által létrehozott Országos Sportágválasztó Szervezőiroda koordinálásában, de regionális partnerek közreműködésével és szervezésében 2010-ben, 15 vidéki városban is megjelenik a Nagy Sportágválasztó rendezvényhogy az egész ország választhasson…sportágat!

2010 májusában Békés, Szeged, Dunaújváros, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, 2010 szeptemberében pedig Debrecen, Paks, Szekszárd, Szombathely, Orosháza, Tatabánya, Békéscsaba és Zalaegerszeg várja a „sportágválasztókat”.

 

A sajtótájékoztató egyik  ünnepi pillanata volt a rendezvény logójának bemutatása, mely Jankovics Marcell rajzfilmrendező, grafikus, kultúrtörténész, író tervei alapján készült.

80547-logo.jpg

Mit szimbolizál a logó?  Egy ötszirmú virág (ifjúság), amely a színeivel és gyűrűs-lyukas szirmaival az Olimpia ötkarikás jelévé „érhet".  A sportágak találkozásából, újabb és újabb sportágak nőnek ki, a metszetekből újabb egymáshoz kapcsolódó, de más-más mozgásformák, új virágok születnek.  Egyben összefogást, együvé tartozást, egymáshoz kapcsolódást is szimbolizál a virág, melynek közös a kiindulópontja. A bimbó a rejtett lehetőség. A középpontból kiáradó energia manifesztálódik, a lehetőség kiteljesedik és nyílik virággá, amely ápolásra, törődésre szorul, gondozni, foglalkozni kell vele, lenyesni a vadhajtásokat, hogy erős, életerős virággá cseperedjen.
S a virágokból, új virágok születnek…

Olvass többet a témáról: sportágválasztó