Menü

2007.11.05.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág hírlevél Testnevelőtanároknak

A Mozgásvilág.hu célja a szabadidős mozgás és a sport népszerűsítése. Úgy gondoljuk, hogy a testnevelőtanárokkal közösen még hatékonyabban tudjuk ezt elérni.

Az internet lehetővé teszi az egymástól távol lévő pedagógusok kommunikációját, de mit sem ér ez megfelelő platform nélkül. Testnevelőtanár ismerőseink segítségével, illetve saját erőből próbáltunk olyan forrásokat keresni, amelyek segítik a testnevelő tanárok munkáját (sulinet, stb.), de sajnos nem találtunk.

A testnevelőtanárok napi harcot vívnak mindennapi munkájuk során, mert a morál sajnos nem olyan, mint kellene. Mindenki más-más technikával küzd több-kevesebb sikerrel. A kommunikációnak az lenne a célja, hogy az elért sikereket, illetve az ahhoz vezető utat megoszthassák egymással. Ezt a fajta kommunikációt egészítjük ki hasznos és érdekes információkkal.

A Mozgásvilág.hu szeretne lehetőséget biztosítani a testnevelő tanárok részére ahhoz, hogy hivatásukat még hatékonyabban végezhessék.

 

Fórum

A fórumban témák szerint kérhetnek egymástól segítséget, vagy adhatnak tanácsot legyen szó a tantervről, szakmai kérdésekről, vagy szabadiős lehetőségekről.

A fórum az következő linkre kattintva érhető el: Testnevelés fórum
Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!
 

 

 

Útvonalajánló

A már eddig is népszerű útvonalajánlóba akár saját, kedvenc kirándulóútvonalaikat is elküldhetik, megoszthatják azt más iskolákkal. Az élménydús túrák, kirándulások tapasztalatait ezután megoszthatják másokkal is amely a túrabeszámolók menüpont alatt jelenik meg.
 

 

 

Edzésnapló

Útjára indítjuk edzésnaplónkat, amelybe akár a felnőttek, akár a gyerekek felírhatják hányszor és milyen eredménnyel edzettek, visszakereshetik régebbi edzéseiket, statisztikát kapnak az adott hétre, hónapra vagy évre vonatkozóan így könnyedén figyelemmel kísérhetik a tejlesítménybeli fejlődéseiket.

Az edzésnapló összeköthető az útvonalajánlóban lévő útvonalakkal is, így egy-egy túraútvonal akár az osztályok közötti verseny tárgya is lehet.
 

 

 

Tanfolyam/tábor, eseménynaptár

A tábori szezonban lehetőség van a Mozgásvilág.hu oldalon a Tanfolyam/tábor menüpontban feltüntetni saját táborokat,, vagy akár szabadidős eseményeket is, melyek az eseménynaptárunkban is megjelennek.

Ezeket egyelőre az info@mozgasvilag.hu e-mail címre küldhetik, de a későbbiekben lehetőség lesz adminisztrációs felület kérni, ahol közvetlenül tölthetik fel az információkat.
 

 

 

Rendezvények

A mindennapi munkához nyújtott segítségen túl olyan nemmindennapi eseményeket szervezünk, mint például a november 28-án tartandó interaktív beszámoló Erőss Zsolt hegymászó közreműködésével, ahol közvetlen közelről ismerhetik meg a hegymászáshoz szükséges eszközöket, technikákat. Megfoghatják, kipróbálhatják és a szakember szájából hallhatják, mi és hogyan történik a hegyekben. A beszámolón filmvetítés is lesz a nyári K2-expedíció felvételeiből, melyet Erőss Zsolt élőben kommentál.

A rendezvényen sorsolás útján lehet részt venni (5 iskolai testnevelőtanár és iskolánként 10-10 diák). A sorsolás részleteiről itt olvashatnak!

Erőss Zsolt -  Magyarország vezető expedíciós hegymászója.
2002 - ben első magyar állampolgárként mászta meg Mount Everest-et.
2002-ben, a Csomolungma megmászásáért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét.
Kitüntetést kapot a Határontúli Magyarok Szövetségétől.
A sportújságírók 2002 éves gáláján - különdíj.
Mogyoród - 2002 év sportolója.
Internetes szavazatok alapján kitüntette a tv2 (2002 május hónap sportolója).
Miniszteri Elismerő Oklevél a 2006. évben elért kiváló sportteljesítményért.

 

Reméljük, hogy a Mozgásvilág.hu által nyújtott lehetőségeket hasznosnak találják és valóban segíteni fogják a mindennapi munkát a mozgás és a sport érdekében! Ezen kívül a Mozgásvilág.hu számos további hasznos és érdekes információt kínál, amit a mindennapi életben is érdemes használni.

Hírlevél különszámunkkal rendszeresen jelentkezünk, melyben az aktuális információkon kívül letölthető cikkeket, érdekességeket is küldünk nyomtatható formátumban, amit akár faliújságként is felhasználhatnak, így az mindig friss hírekkel lesz megtöltve.

Tartsa frissen az iskola faliújságát a Mozgásvilág.hu cikkeivel!
A hírlevél cikkeiből összeállított faliújságot könnyedén kinyomtathatja és elhelyezheti az iskolai faliújságon.

A letöltéshez kattintson ide! (jobb gomb + mentés másként...)

Ha gondjai akadnak a megtekintéssel:
A faliújság pdf formátumú, megtekintéséhez töltse le az következő programot:
Adobe Acrobat Reader