Menü

2011.09.02.     Hozzászólás 0

Sportágválasztó

IX. Budapesti Nagy Sportágválasztó - helyzetjelentés

2011 szeptemberében a Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat tovább folytatja küldetését.

A tavaszi, első etapban megrendezett 8 rendezvényre közel negyven ezren látogattak ki, szeptemberben pedig még nagyobb teret kap a sportágválasztás, hiszen a budapesti rendezvény mellett további 16 város várja az érdeklődőket.

A fővárosban szeptember 16-án és 17-én, már kilencedik alkalommal kerül sor a Budapesti Nagy Sportágválasztóra, amelynek célja nem változott: minél többekben fölkelteni a mozgás iránti vágyat, buzdítani az embereket korhatár nélkül a sportolásra. Egy helyszínen lehetőséget biztosítunk több mint 90 sportág kipróbálására. A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat is láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele lehet és kell is kóstolni. A rendezvényen lehetőség nyílik a találkozásra a helyszínen megjelenő élsportolókkal.

 

Youtube

 

Nincs Magyarországon még egy ilyen hely ahol a látogatók egy helyszínen közel 100 sportágat tudnak kipróbálni, megismerkedni velük és ennyi élsportolóval találkozhatnak. A legnépszerűbb csapatsportok (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda) mellett a küzdősportok (aikido, brazilian jiu jitsu, canne de combat, capoeira, hapkido, judo, kendo, kyokushin karate, nanbudo, savate, szablyavívás, wtf taekwondo) széles választéka is megtalálható lesz a rendezvényen. A látogatók emellett megismerkedhetnek többek között az alpesi sí, a biatlon, a cheerleading, a darts, a floorball, a golf, a gyeplabda, a gyorstollaslabda, a jégtánc, a krikett, a kötélugrás, a lacrosse, a mediball, a műkorcsolya, a sífutás, a sportlövészet, a szinkronkorcsolya, a tamburello, a tájékozódási futás, a tenisz, a teke rejtelmeivel is. A tavasszal több városban is nagy sikert arató versenybob, szeptemberben sem hiányozhat a Merkapt Maraton Sportközpontból és olyan újdonságok, mint a modellezés és a szamurájkard is bemutatkoznak az eseményen.

 

A rendezvényről most sem hiányozhatnak az élsportolók, olimpikonok. A látogatók találkozhatnak többek között: Baczkó Bernadettel, Boronkay Péterrel, Csabai Edvinnel, Erdei Zsolttal, Gyurta Dániellel, Radulovic Bojanával, Kammerer Zoltánnal és Igaly Dianával is, de a paletta folyamatosan bővül.

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai és egyéb csoportos látogatók számára van főleg fenntartva, de természetesen mindenki bebocsátást nyer, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké. A Nagy Sportágválasztó egy közösségi fórum, egy lehetőség, lehetőség a találkozásra a sportágak, a sportolók, a gyerekek és a szülők között, azt segíti, hogy minél könnyebben egymásra találhassanak a sportot kínálók és a sportot kívánók.

  

IX. Budapesti Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI
Időpont: 2011. szeptember 16-17. (péntek, szombat).
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont (1106 Budapest, Maglódi út 12/A.)
Nyitva tartás: 9 és 17 óra között, a rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható!
Gyere el! Próbáld ki! Válassz!

A Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat Budapesti helyszíne mellett további városok is várják a látogatókat:

Paks 2011. szeptember 2-3. 

Kecskemét 2011. szeptember 9-10.

Siofók 2011. szeptember 9-10.

Sopron 2011. szeptember 9-10.

Szombathely 2011. szeptember 9-10.

Szekszárd 2011. szeptember 9-10.         

Orosháza 2011. szeptember 16-17.

Veszprém megye 2011. szeptember 16-17.
(Veszprém/Ajka/Pápa/Tapolca/Várpalota)

Pécs 2011. szeptember 16-17.

Makó 2011. szeptember 16-17.

Hódmezővásárhely 2011. szeptember 23-24.

Szentes 2011. szeptember 30. - október 1.           

                     

További információ: www.sportagvalaszto.hu

Olvass többet a témáról: Nagy Sportágválasztó 2011
Ez is érdekelhet: nagy sportágválasztó 2010