Menü

2009.01.22.     Hozzászólás 0

Héraklész Gála: A legsikeresebb utánpótlás-korú sportolókat díjazzák

Kétezer-kettő óta immár hagyománnyá vált, hogy az esztendő elején ünnepség keretében jutalmazzák az előző évben legnagyobb sikereket elért utánpótlás-korú sportolókat. Az államilag finanszírozott Héraklész Program révén, jelenleg 20 olimpiai sportágban, mintegy 1900 sportoló kap támogatást.

Kétezer-kettő óta immár hagyománnyá vált, hogy az esztendő elején ünnepség keretében jutalmazzák az előző évben legnagyobb sikereket elért utánpótlás-korú sportolókat. Az idei 55 kitüntetett között többen a pekingi olimpián illetve felnőtt világversenyen is eredményesen szerepeltek. Az államilag finanszírozott Héraklész Program révén, jelenleg 20 olimpiai sportágban, mintegy 1900 sportoló kap támogatást.

 

A díjazottak személyére előző évi eredményességük alapján a sportági szakszövetségek tesznek javaslatot, a fiatalok mellett edzőik is elismerésben részesülnek. A NUSI Utánpótlás-nevelési Igazgatósága által szervezett gálán, pénteken az Uránia Filmszínházban a 20 sportág fiú-leány egyéni, összetett, kis- és nagycsapatának legjobbja lép – ezúttal nem pályára, hanem – színpadra.

Olvass többet a témáról: héraklész