Menü

2007.07.05.     Hozzászólás 0

gyereksziget.hu

Gyereksziget - utolsó hétvége

Ezen a hétvégén rendezik meg utoljára idén a Gyerek Sziget-programokat. A családok fesztiválján ezúttal is számos érdekes esemény lesz a Hajógyári-szigeten.


Az ismert magyar költők verseit megzenésítő Alma együttes szombat délelőtt 11 órától lép fel a Nagyszínpadon.

Hurrá!!! Versek, dalok, állatok... címmel erdélyi magyar költők gyermekverseit hallgathatja meg a közönség szombat délután 14 órai kezdettel. A műsorban Kányádi Sándor, Szilágyi Domokos, Horváth Imre, Markó Béla, Fábián Imre, Ráduly János versei hangzanak el. A művekben szereplő állatok a gyerekek segítségével, bábok formájában elevenednek meg a színpadon.

Ugyancsak a nagyszínpadon délután 16 órától Jeszenszky István zenebohóctól tanulhatnak dalokat, táncokat az érdeklődők.

A Bergengóc Zenegóc vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődő zenés műsorának főszereplői a gyermekek lesznek. A színpadon látható óriási mesekönyvben számos olyan közismert mesefigura rejtőzik, mint Pom-Pom, Kíváncsi Fáncsi, Nagy Ho-Ho-Ho horgász és Micimackó, arra várva, hogy a gyerekek fellapozzák a könyvet és megszólaljanak a róluk szóló dalok. Közben a kicsik jelmezben, kellékekkel a dalokhoz kapcsolódó szerepeket, játékokat játszhatnak az életnagyságban megelevenedő mesefigurákkal.

Kora délután 14 órától a Kishétrét zenekar négy tagja akusztikus hangszereken előadott dalok segítségével mutatja be Popper Pisti kisiskolás egy napját. A műsor során a nézők megismerkedhetnek a nagyszülőkkel, szülőkkel, Pisti húgával és az iskolával. A zenekar Tarkafogó címmel koncertet is ad 16 órától.

A felnőtteknek szóló Kávéházi beszélgetések című műsor a megszokott időpontban, vasárnap délután 15 órakor kezdődik a Kaleidoszkóp Palotában. A vendég dr. Ranschburg Jenő gyermekpszichológus lesz.