Menü

2012.06.04.     Hozzászólás 0

Fodisz

A diáksport ünnepe

Óriási siker övezte Magyarország legnagyobb, fogyatékos diákok számára megrendezett sporteseményét


A diáksport ünnepe volt a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége szervezésében és Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár fővédnöksége és részvétele mellett Zánkán megtartott Országos Diákolimpia, melyen labdarúgásban Borsod-Abaúj Zemplén megyei, atlétika csapatversenyben pedig Bács-Kiskun megyei siker született.

 

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége óriási érdeklődés mellett rendezte meg a speciális nevelési igényű tanulók legnagyobb hazai diáksport eseményét 2012. május 31- június 3. között a zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban. A 2011/2012-es tanévben atlétika sportágban több mint 4000 diák versenyzett, hogy eljuthasson az országos döntőbe, míg a labdarúgó döntőbe jutott 20 csapat a megyei/budapesti bajnokságok őszi-tavaszi fordulóin harcolta ki a zánkai részvételt.

Atlétika sportágban 124 oktatási intézmény közel 600 diáksportolója versenyzett a „Magyarország Diákolimpia Bajnoka” címért, míg kispályás labdarúgásban a megyei és budapesti bajnokságok győztesei vettek részt, tehát 20 csapat 200 labdarúgója harcolt a bajnoki címért.

 

A Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége széles spektrumon képviseli a fogyatékos diákokat, és arra törekszik, hogy a fogyatékos és halmozottan hátrányos helyzetű diákok körében is minél nagyobb volumenben jelentkezzen igény a mozgásra és az egészségesebb életvitelre, ezzel hozzájárulva a minél hatékonyabb és eredményesebb társadalmi felzárkóztatáshoz.

 

A győztes megyék:

Labdarúgás, IV. korcsoport, fiú: Borsod-Abaúj Zemplén megye

Atlétika, III. korcsoport, fiú: Fejér megye

Atlétika, III. korcsoport, leány: Zala megye

Atlétika, IV. korcsoport, fiú: Hajdú-Bihar megye

Atlétika, IV. korcsoport, leány: Pest-megye

Atlétika, összesített csapatverseny: Bács-Kiskun megye