Menü

2007.02.22.     Hozzászólás 0

www.sportert.hu

Világújdonság a teniszben – Carving ütő

Forradalmi világújdonság jelent meg a tenisz sportban. A carving ütő különleges formáját a carving sílécek ívelt mintája ihlette és a carving lécekhez hasonlóan számos előnyt biztosít a teniszezők számára a hagyományos, egyenes vonalvezetésű sporteszközökkel szemben.

Az ütő tervezése során az ergonómiai szempontok az első helyen szerepeltek. A szokatlan forma igazodik az alkar és a könyök vonalához, ezáltal tökéletes tartást biztosít és tehermentesíti a kart. Idősebb játékosok vagy könyök problémákkal küszködő teniszezők egyaránt könnyedén tudnak ezzel az ütővel játszani, mivel a nyél részeinek különböző hosszúságából adódóan az ütő fejéből érkező rezgések a szárban megtörnek és erősen legyengítve továbbítódnak a nyélbe, ezáltal a felső végtag jelentősen tehermentesül.
 
A carving ütő görbe nyele a kézfej kerek formájához igazodik, ezáltal jobb tartást biztosít, az ütő nehezebben csavarodik ki a kézből.
 
A carving ütő használata során kevésbé fontos, hogy az ütő fejével az ideális találati ponton üssék meg a labdát. Az így fellépő csavaró erőhatás jobban kiegyenlítődik a carving ütő használata során. Szinte mindegy, hogy a fej melyik részével találjuk el a labdát. Ez a tulajdonság nagyban hozzájárul az ideális labdavezetéshez.
 
A hagyományos ütők esetében a labda pörgetése az ideális találati ponttól, valamint az ütő fejének szélességétől függ. A carving ütő esetében ez a távolság jelentősen növelhető az ütő fejének forgatásával, ezáltal még jobb pörgetés érhető el.
 
A carving ütők használatával már rövid ismerkedés után fokozható a teljesítmény, a kezdőktől a profi játékosokig mindenki számára új lehetőségek nyílnak a játék során.
 
Bővebb információkért kérjük, hogy látogassa meg a www.sportert.hu oldalunkat, vagy forduljon hozzánk bizalommal üzletünkben.
 
 
Magyarországi kizárólagos forgalmazó:
 
Teniszezők és Sielők Boltja