Menü

2007.07.12.     Hozzászólás 0

metrosport.hu

Egyedülálló minőségű teniszpálya épült Budapesten

A XVI. kerületi Metro Sporttelepen befejezték az Ausztrál Open pályatalajának építését, amely a világ legmodernebb technológiájával, angol szakemberek által készült, s Magyarországon az egyetlen ilyen magas minőségű teniszpálya.

Az úgynevezett Profilex felület, egy a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) által jóváhagyott borítás, mely medium gyorsaságú, 6 mm-es gumiszőnyegre telepített magas teljesítményű, párnázott felület. Sajnos sok esetben, ezt a gumiszőnyeget szokták kihagyni "költségkímélés" címszóval.

A Proflex szabadalmaztatott rendszer magában foglalja a magas minőségű, előre gyártott 6 mm gumi alátétet és egy különleges akril festékréteget, ami egy nagyon tartós vízhatlan felszínt ad, ezzel maximális kényelmet és tömör labdapattogást biztosít.

A hosszú élettartama miatt a párnázott hatás megmarad sok év hőmérséklet-változásai során is. Az alátét egyforma vastagsága kiváló labdapattogást biztosít a pálya egész területén. Az újrafeldolgozott gumi alátét az alsó réteghez van ragasztva egy speciális, nem oldható ragasztóanyaggal.

Az egyedülálló vizes alapú akril festék a pórusokat megtölti a két utolsó, akril, festett és szövettel bevont réteg közötti lágy részben, ami csúszásgátlást biztosít.

Téli szezonra a pályák fölé sátrat emelnek, így a világszínvonalú pálya egész évben a közönség és a versenyzők szolgálatára lehet.

- Mozgásvilág.hu -