Menü

2007.01.05.     Hozzászólás 0

www.squash.hu

Újabb Squash Centrum épül Székesfehérváron.

Az Euréka Park Kft. mintegy háromszázmillió forintért vásárolja meg az egykori Vidámpark jelentős részét, ahol Mint Varga Zsolttól, a projekt beruházási igazgatójától megtudtuk, a tervnek különös jelentőséget kölcsönöz, hogy jelenleg a város nem rendelkezik hasonló kapacitással bíró, minden technikai igényt kielégítő komplexummal.

A sportcentrumban teremfocipályát, kondicionálótermet, aerobic- és spinningtermeket alakítanak ki, a fő attrakció azonban az 5+1 pályás fallabdacentrum lesz, mely helyet adhatna akár a fallabda Európa bajnokságnak is, médiaközvetítésekre is alkalmas üveg centerpályának, és a közel ezer fő befogadására alkalmas lelátónak köszönhetően.

Ettől különálló épületben kap helyet a négycsillagos hotel és konferenciaközpont, melynek szobaszáma még nem végleges, többek között attól is függ, megkapja-e hazánk a futball Eb-rendezésnek jogát. Ha igen, akkor Fehérváron mindenképpen jelentős szobaszámbővítésre lesz szükség.

- Tavasszal megkezdődik az összes vidámparki épület lebontása, nyáron pedig a komplexum építése - tudtuk meg Varga Zsolttól. Az építkezés 16 hónapot vesz majd igénybe, a nyitást 2009 tavaszára tervezik.