Menü

2008.04.24.     Hozzászólás 0

Gyakori kérdések a Sportbarátról

A már lassan egy hónapja tartó Sportbarát akciónkkal kapcsolatban számos kérdést intéztek hozzánk olvasóink. Összeállítottunk ezekből egy csokorra valót, hátha másokban is felmerültek ezek a kérdések.


Kik vehetnek részt a játékban?
A játék résztvevőit két csoportra bonthatjuk: intézmények és az intézmények tagjai.
Intézményként részt vehetnek települések, iskolák, vállalkozások, termek/klubok, szövetségek és egyesületek, s azzal, hogy teljesítik a minimális feltételeket, jogosulttá válnak a Sportbarát Intézmény címre.

Intézmény tagjaként bárki részt vehet az akcióban, hiszen mindenki legalább egy közösségnek a tagja. Van állandó tartózkodási helye, dolgozik valahol, iskolába jár, esetleg egy sportklubnak is a tagja. A felhasználók beállíthatják, hogy mely intézménynek a tagjai és az edzésnapló használatával hozzájárulnak saját intézményük sportbaráttá válásához.

Kell-e a résztvevőknek fizetni?
A Sportbarát akcióban INGYEN vehetnek részt az iskolák, települések, klubok, szövetségek, egyesületek, vállalkozások és ezen intézmények tagjai is, tehát mindenki.

Áll-e mögötte valamilyen politikai szervezet?
Határozottan NEM! A Mozgásvilág.hu sem eddig, sem a jövőben nem szándékozik összekötni tevékenységét a politikával. Célja egész egyszerűen a szabadidősport népszerűsítése kortól, nemtől, fajtól és legfőképp politikai állásponttól függetlenül. Soha nem kértünk és nem is kaptunk sem pénzügyi, sem pedig egyéb támogatást politikai szervezetektől.

Ha később csatlakozunk az akcióhoz, nem lesz-e túl nagy a lemaradásunk azokhoz képest, akik régebben regisztráltak?
Nem feltétlenül, hiszen a Sportbarát akcióban az április 1-i dátumtól kezdődően rögzített edzéseket számoljuk és az Edzésnaplóban lehetőség van korábbi időpontra is felvinni edzéseket. Így tehát elméletileg az utolsó napon regisztrált intézmény is lehet első, ha visszamenőleg bejegyzik az elmúlt két hónap edzéseit.

Kell-e attól tartani, hogy egyes résztvevők visszaélnek a játékkal (vagyis csalnak)?
A játék célja az, hogy minél többen sportbaráttá váljanak. Minden intézménykategóriában hirdetünk egy-egy Legsportosabb intézményt, ezért sajnos a rosszindulatú manipulálás lehetőségével is számolni kell. Azonban a játékot úgy terveztük, hogy ennek esélyét a lehető legkisebbre csökkentsük. A játék időtartama és a játék feltételei értelmetlenné teszik azt, hogy bárki is tisztességtelen módszereket használjon.