Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Ausztria

Hochkar

Hochkar

Sípályák 5.5km 10.0km 3.5km
Távolság BP-től 425km
SZEZON   12.03 - 05.01
Magasság   1480-1770m
FELVONÓK 1 CSÁKÁNYOS 6 ÜLŐLIFT 0 KABINOS

A Síterep nyitva

Utolsó havazás: 2020.01.19

Síelhető pálya: 17 km

Üzemelő síliftek: 6

Hóadat frissités: 2020.01.19

Hochkar sípálya információk

Hochkar Alsó-Ausztria leghóbiztosabb sícentruma

,ahol a egészen április végéig jó esélyük van megfelelő körülményeket találni a téli sport szerelmeseinek. Remek mikroklímájának köszönhetően sokszor találhatunk itt nagy vastagságú hóréteget. Hochkar nagy előnye, hogy közel fekszik az A1-es autópályához, és könnyen megközelíthető. Az ausztriai rövid hétvégés síelésekhez talán az egyik legmegfelelőbb terület. 2012 óta két új ülős felvonó és egy új pálya jelenthet külön örömet az idelátogatóknak. Köszönhetően a liftek kapacitásának, viszonylag kevés sorbanállással megússzuk a felvonzást.

Családi élmények

Haladó sítudású gyerekekkel érkezők mindenképpen próbálják ki a Route 99-ra keresztelt sícross pályát. A döntött kanyarokkal és hullám ugratókkal tarkított pálya tuti feldobja a napodat. 

Route 99

Legyél önző-egyedül a sípályán

A 2017-18-as szezontól kezdve különleges lehetőség érhető el azoknak akik elsőként akarják húzni a ívet a frissen ratrakolt pályákon. A Guga Hö ajánlat egy napfelkeltés síelésre csábít.

Freeride Hochkaron

Aki járt már Hochkaron azt tudja (aki nem, az most figyeljen), hogy a sípályán kívüli élet is elég pezsgő, többek közt egymást érik a különböző pieps és lavina kurzusok. A határ viszonylagos közelsége miatt a Magyar freerider síelők és sítúrázók kedvelt helye. A liftek alatti freeride zónák a bátortalanabbaknak kedveznek, de tíz perc túrával már olyan érzése lehet a síelőnek, hogy már nem is Hochkaron van, viszont a biztonságos visszatérés garantált.

A hochkari síterep a keleti-alpok freeride centrumává szeretne köztudatba kerülni, ezért 2015 óta minden évben az Open Faces Freeride Contest is megrendzeésre kerül. 

Hochkar alpesi út

A síterepre egy alpesi út vezet, mely néhány éve már NEM fizetős. A kapuknál táblák jelzik az útviszonyokat, kell-e hóláncot csatolni vagy sem? 

2013-tól újdonság, hogy a Hochkaron váltott síbérletek Lackenhof-Ötscherre is érvényesek! Ráadásul a helyi buszjárattal át is lehet utazni, nem kell autóba ülni emiatt. A buszok feljönnek a sípályáig, viszont érdemes a menetrendet ellenőrizni, mert nem biztos, hogy megvárnak ha a síelés után ottfelejtődünk egy hangulatos hüttében! 

 Sípálya tömeg nélkül

 

Hochkar síbérletárak

1 nap
Felnőtt   39,5 €
Gyerek   23,0 €
16,0 €
39,5 €
58,0 €

(ÖSSZEHASONLÍTVA AUSZTRIA SÍTEREPEIVEL)

Szállások Hochkar vonzáskörzetében

Hochkar szálláskereső


Extrák

Magyar oktatók | Gyerekpálya | Sífutópályák | Freeride

Ha unod a síelést...

Túrautak | Wellness | Jégkorcsolya

Útvonal Hochkar sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Hochkar...

JÁRTÁL MÁR HOCHKAR SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!