Menü

2009.01.28.     Hozzászólás 0

MuMuS Snowboard Freeski videós beszámoló

 Az már tavaly is kiderült, hogy már az első körben kihúzott egyszerűbb trükk is okozhat problémát a csapatoknak. Ez így volt az idén is, az alaptrükknek számító backside shifty.-n csapatok fele elvérzett és begyűjtött egy betűt... Nézd meg a filmet!

MUMUS
SNOWBOARD&FREESKI CSAPATVERSENY
MURAU, AUSZTRIA
2009.JANUÁR 9-10.

A január 9-10-én megrendezett K2-Volvo Kupa keretében került újra megrendezésre a MuMuS Snowboard&Freeski csapatverseny. A MuMuS a mellett, hogy a trükkök feladatszerű leküzdésére utal, a csapatok közül a győztesekre is vonatkozik.
A helyszínt ez alkalommal a Murau-i pálya felső részén található Airy park jelentette, egy közepes méretű ugratóval, valamint egy csúszócsővel és box-al.

 

A verseny egyik központi eleme a trükköket tartalmazó doboz, amelybe a verseny során egyre nehezebb trükkök kerülnek bele. Innen a trükkök véletlenszerűen kerülnek kihúzásra. A csapatok maguk választhatnak, hogy kit tartanak a legalkalmasabbnak a feladat végrehajtására, azonban figyelemmel kell lenniük bizonyos ismétlődési szabályokra is. Ennek köszönhetően a taktika és a csapatszellem is fontos része a versenyek. Ez új kihívást jelent a ebben az alapvetően egyéni sportban.
A verseny szabályai szerint minden hibánál kap a csapat egy betűt a MuMuS szóból. A szabály szerint, ha egy csapat neve alatt láthatóvá válik a MuMuS felirat, akkor az a csapat kiesik.

 

Nagyon érdekes megfigyelni, hogy milyen trükkök okoznak nehézséget a csapatoknak. Az már tavaly is kiderült, hogy már az első körben kihúzott egyszerűbb trükk is okozhat problémát a csapatoknak. Ez így volt az idén is, az alaptrükknek számító backside shifty.-n csapatok fele elvérzett és begyűjtött egy betűt.

 

Újdonság volt idén a joker kártya. Az a csapat, amelyik ezt kihúzta maga választhatott trükköt, akár olyat is ami nem szerepel az előre összeállítottak között.. Ez a "szerencse" a TTraumatology csapatot érte, amely a hátraszaltót választotta. Bár ez a trükk technikailag nem a legnehezebbek közé tartozik mégis megosztja a freestylosokat. Vagy érzi valaki, vagy nem. Ezt senki nem szeretné félig megcsinálni. Ez most is bebizonyosodott, hiszen a TTramatology csapattag, Liptay Dávidon kívül csak Toma Tamás és Ajtai András vállalta a trükköt, de a tiszta landolás nekik sem jött össze.

 

Végül 3 csapat maradt talpon a 2 csapatos döntőért, amelybe végül  szoros versenyben a 2nd District és a Veszett Kutyák került be.
A döntőben már csak 3 betűért (MMS) folyt a versengés. A döntés végül a handrail-en dőlt el, emelyen Lotfi Peiman a 2nd District csapat tagja után Szigeti Viktor nem tudta beadni a switch backside lipslide-ot.
Így lett a győztes a 2nd District csapata (Lotfi Peiman, Ajtai András, Koczka Gergő). 

Köszönet a szponzoroknak: Billabong, Burton, Von Zipper, Sprite és Volvo, valamint a K2 csapatának, hogy teret biztosít a rendezvénynek. Külön köszönet a verseny főszervezőjének, Sticzay Péternek és lelkes segítőinek: Sárvári Tibor (speak), Nagy Gábor (Winch), Gilicze Zsolt és Mace.

Eredmények:
1. 2nd District: Ajtai András, Kockza Gergő, Lotfi Peiman
2. Veszett Kutyák: Manninger Máté, Szigeti Viktor, Toma Tamás
3. TTRaumatology: Liptay Dávid, Kövesdán Krisztián, Sticzay Péter
4. No Name (Plastic): Góg Norbert, Thörpe Samu, Kiss Benedek

5. Kakofunction: Balogh Ádám, Kaposi Péter, Horváth Ádám
6. Kids: Kováts Marci, Kováts Domi, Ráckövesi Márk
7. DateR: Bereczki Zsolt, Benei Tamás, Pelle Dávid

 

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.