Menü

2011.11.05.     Hozzászólás 0

Vimeo.com

Being a shooting star - Playgravity 2

Ebben a korszakalkotó svájci extrémsport filmben feltűnik Takáts Pali és Kézi Gábor.


Shooting star – angolul így nevezik azokat a sportolókat, zenészeket, színészeket akikre az egész világ kíváncsi. Van egy olyan magyar sportoló, aki totális shooting star. Ha repülésről van szó – abszolút ő a top, nagy magazinok többször szerepeltették már címlapon, a róla készült filmek pedig tarolnak a nemzetközi extrémsport fesztiválokon.  Takáts Pálról van szó, aki siklóernyős műrepülő pilóta  - ezt a szakma acronak nevezi. Csapattársával, Kézi Gáborral idén szinkron kategóriában megnyerték a műrepülő világkupát és Pali másodszor lett egyéniben világkupa győztes.

Csorgatjuk a nyálunkat az olyan filmekre, mint a One for the Road vagy a Red Bull giga produkciója, az Art of Flight... És elgondolkozunk azon, hogy mi magyarok hol vagyunk ettől a szinttől. Aztán hopp, ittt van a THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL egyik filmje, a Playgravity 2. Ebben a korszakalkotó svájci extrémsport filmben feltűnik Takáts Pali és Kézi Gábor. A készítők azt örökítették meg – ahogyan hőseink a világon elsőként kivitelezik tandem siklóernyővel az infinity tumbling nevű manővert. Ez lényegében előrebukfenc ernyővel. Az egész Playgravity egyébként a nem sz@rr@l gurítás tipikus esete. Lorenz Roten rendező és a Babler fivérek szinte végig helikopterből forgattak olyan kamerastabilizáló rendszerrel, aminek a használatáról még a magyar játékfilm és reklámkészítők is csak álmodnak. A sztori pedig egy mély keresztmetszet arról, hogy az ernyősök, snowboardosok, hullámlovasok, bázisugrók lelkét milyen inspirációk mozgatják. Vigyázat. Ez a film veszélyes azokra – akik pályán kívül szeretnek síelni!!!!! A film megnézése után garantáltan kacsingatnak majd egy speedried ernyőre. A speedride az az új hobbi, ami mostáanban hódít az alpokban. Síelj ernyővel a fejed felett és megsokszorozod a lehetőségeidet!

A Playgravity 2-t November 16-án 20.45 kor vetítik a Corvi mozi Jávor termében, ez a  THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL egyik legdögösebb filmje!

 

 

Olvass többet a témáról: Reel Rock Tour

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.