5. Gmoa Oim Race 2019 - szabadstílusú síverseny

2019/03/09

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Mitterbach-Gemeindealpe legendás csapatversenye idén újra visszatér! Kelet-Ausztria legvadabb és leghosszabb síversenye 2019. március 9.-én kerül megrendezésre!

Gemeindealpe Mitterbach
2019-03-09
Hirdetés
5. Gmoa Oim Race 2019 - szabadstílusú síverseny-1

5. Gmoa Oim Race 2019 - szabadstílusú síverseny - Kiírás

Mi a különbség a Gmoa Oim Race és más  „normális“ síversenyek között?

Minden! A legfontosabb, hogy a verseny lényege nem csak a századmásodpercek körül forog, hanem első sorban a vidámság áll a középpontban. A móka a csapatban a freeride és normál pályán való szabad stílusú száguldással kezdődik, majd a gyönyörű téli környezetben fekvő falu kísérőprogramjain való partizással folytatódik.


Száguldunk a völgy felé..

A pálya vonalát csak néhány irányítókapu jelzi, így a versenyzők saját választott nyomvonalaikon csúszhatnak a cél felé. Ez azt jelenti, hogy mindenki egyéni útvonalakon közelítheti meg a célt az 1626 m magasan elhelyezkedő Terzerhaustól egészen le, a 800 méteren fekvő völgyig.


..és hogy melyik csapat lesz a győztes?

Összességében tehát lehetőség szerint a leggyorsabb útvonalon kell a versenyzőknek 800 m szintkülönbséggel megküzdeniük. Az a csapat, amelyik tehát a behavazott pályán a legjobban hajt és a legmegfelelőbben választja meg a sebességet, a völgybe érve a Gmoa Oim Race-győztese lesz!

Mivel a futam a hivatalos napi pályazárást követően, lezárt pályaszakaszon indul, nem kockáztatja a többi síelő testi épségét és a verseny ideje alatt a résztvevők számára a teljes pályarendszer rendelkezésre fog állni.

A pályán a következő akadályokra számíts:

A 3 fős csapatoknak első akadályként mély hóban az adótornyot kell körbe futniuk és csak ezután csatolhatják fel léceiket. A versenyzők sí-, snowboard-, telemark-, monosí-, síbob- stb.. felszereléssel egyaránt indulhatnak, amelyekkel a meredek lejtőkön, süppedős firnhavas részeken és ugratókkal tarkított útvonalon végül a völgybe érkeznek. Az időösszesítésben mindhárom csapattag ideje értékelésre kerül.


Rajt: 16:30 órakor

Résztvevők lehetnek: amatőrök, hobbi síelők, a "pálya ördögei", hölgyek, urak és 15 évesnél idősebb ifjoncok.

Rajt előtt a Terzerhausban egész délután tészta parti várja erőt gyűjteni a résztvevőket!

Az eredményhirdetés 19 órakor, a falu főterén kerül megrendezésre. A résztvevők ezúttal is remek ajándékokat nyerhetnek, pl. szállást az exkluzív kialakítású R&R-Residenzen apartmanházakba, Mitterbach-ban.

Miért érdemes menni? Mert tavaly különdíjjal jutalmazták, hogy messze mi lettünk az utolsók! Részletes élményeink a versenyről >> ITT <<

Gmoa Oim
5. Gmoa Oim Race 2019 - szabadstílusú síverseny-2

5. Gmoa Oim Race 2019 - szabadstílusú síverseny - Nevezés

Nevezési díj: 75 Euro / 3 fős csapat


Max. 80 csapat!


A nevezési díj tartalmazza:

- tészta parti a Terzer Haus-ban
- rajtcsomag

 

 

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés