Menü

2007.09.19.     Hozzászólás 0

Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál

Szeged után újra Fehérváron láthatjuk a sárkányhajókat. Szeptember 28-30-ig kerül megrendezésre az öt fordulóból álló fesztiválrendszer (Győr, Fadd-Dombori, Budapest, Szeged, Székesfehérvár) idei ötödik állomásaként, a fesztiválsorozat történetében harmadik alkalommal, a Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál.

Az eseményt a Dragon Aktív Kft. szervezi a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával.

A sportág – többek között, a cég által életre hívott fesztiválrendszerének köszönhetően - egyre népszerűbb Magyarországon. A legutóbbi versenyen, az I. Szegedi Sárkányhajó Fesztiválon (szeptember 1-2.), melyet a Nemzetközi Tiszai Halfesztivállal együtt rendeztek, 42 csapat indult, közülük 22, első alkalommal. Az egyébként is nagy tömegeket megmozgató halfesztivál közönségének - a dinamikus és látványos, sok embert megmozgató sárkányhajó fesztivál megrendezésével - a szervezők igazi élő mozit varázsoltak a Tiszára.

Székesfehérváron a sárkányhajók ütközetére, idén is Vidámparki Csónakázó tavon kerül sor, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján, a három nap alatt, nevezési csúcsra (1000 fő versenyző – 50 csapat) számítanak a rendezők. A verseny egyik védnöke Dr. Walkó Miklós, a Magyar Turizmus Zrt. elnöki tanácsadója.

A hagyományoknak megfelelően a rendezők ismét szeretnék Fehérvár vérkeringését felpezsdíteni a látványos, sok embert mozgató fesztivál megrendezésével. Vállalati kollektívák, diákok, sportolók, baráti társaságok, a részvételére számítanak, de országosan is hirdetik az eseményt. A diákok pénteken ismerkedhetnek meg a sportággal, gyakorolhatnak, de a legjobbak szombaton is versenyezhetnek a Nebuló Kupában.

A kilátogatók és a résztvevő csapatok, sok meglepetésre számíthatnak, miután a sárkányhajós évad záró rendezvénye lesz a fesztivál.

A fesztiválon Fehérvár Nebuló, Renault Székesfehérvár Team, Cerbona Cég, Melo-Diák Első Bálozók, Házisárkányok, MVM (Mix), Dragon Aktív Open, Dragon Aktív Mix, és Antor Marathon Kupa kerül megrendezésre, 250 és 2000 méteres távokon.
A versenyt megelőző héten a szervezők felkészülési lehetőséget biztosítanak a csapatoknak.

Kiváló hétvégi program lehet a fehérváriaknak és a környékbeli településeken élőknek, ez a látványos fesztivál a vízparton. A család minden tagjára gondoltak a rendezők. A hétvégén a két nap során, végig zajlanak a programok a vízparton: óriáscsúszda a gyerekeknek, bemutatók, sörsátor, a felnőttek szórakozásáról az esti Sárkányhajó Party gondoskodik.