Menü

2010.06.10.     Hozzászólás 0

Szárazon is vizen hasítottak a sárkányhajók Fadd-Domboriba

A téli felkészülés és az elmúlt évek kitartó munkája meghozta gyümölcsét és a fiatalabb, premierré váló korosztály több egyesületnél egyre jobban beváltja a hozzájuk fűzött reményeket.

Az árvíz és a pénteki esős idő sem tántorította el a sárkányhajózástól az egyesületi legénységeket és a tolnai diák csapatokat. A szervezők egybehangzó véleménye szerint nagyon felkészült és elszánt csapatok álltak rajthoz az elmúlt hétvégén. A hirtelen őszből nyárba váltó időjárás csak tovább erősítette a legénységek lendületét. A verseny sok meglepetést tartogatott. A téli felkészülés és az elmúlt évek kitartó munkája meghozta gyümölcsét és a fiatalabb, premierré váló korosztály több egyesületnél egyre jobban beváltja a hozzájuk fűzött reményeket.

Az "A" és "B" ligás rendszer is sikeresnek bizonyult. Mindkét kategóriában nagyon sokan neveztek és bizony nem egy "B" ligás eredmény ütötte meg az "A" ligás szintet. Sok érmet és kupát vihettek haza a csapatok.

"A" ligában a legeredményesebb ifi csapat a Dunai Sárkányok Vác, premier csapat a budapesti Dragonász, senior legénység pedig a fehérvári Pentaqua Dragon Aqua volt. Nagy sikereket ért el a győri Rába SC premier női csapata, mely két távon is (500m és 2000m ) megszerezte az aranyérmet.  Az új keletű "B" Liga legeredményesebb legénységének az idén debütáló budapesti Fekete Gyöngy bizonyult.

A VIII. Magar Bajnokság egyben válogató verseny is volt, sokaknak itt dőlt el, kijuthat-e az augusztusi amszterdami nemzetek közötti Sárkányhajó Európa-bajnokságra. A versenyzőknek még egy velencei és budapesti outrigger válogatón kell megérettetni magukat, hogy összeálljon a több mint 150 fős magyar keret, melyet majd a közös edzőtábort követően a szövetségi kapitány javaslata alapján a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai bizottsága hagy jóvá.
Az egyesületi legénységeket és a lelkes kezdő vagy újrakezdő csapatokat legközelebb június 19-én és 20-án láthatjuk viszon a budapesti Lágymányosi Öbölben, a IV Budapesti Sárkányhajó Fesztivál alkalmával.

Olvass többet a témáról: sárkányhajó