Menü

2008.07.07.     Hozzászólás 0

Sárkányhajó Fesztivál a megújult Lágymányos öbölben

Július 12-13 között rendezi a Dragon Aktív Kft., az öt fordulóból álló fesztiválrendszer idei harmadik állomásaként, a II. Budapesti Sárkányhajó Fesztivált, és a Magyar Kupa 2. Fordulóját a Lágymányosi öbölben.

NOKIA Sárkányhajó Fesztiválok 2008

II. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál,
Magyar Kupa 2. forduló
2008. 07. 12 - 13.

Az idén öt éves fesztiválsorozat a NOKIA Sárkányhajó Fesztivál 2008 csatlakozik a Magyar Turizmus Zrt Vízek Éve programjaihoz, ugyanakkor a magyar sárkányhajó sport versenyrendszerét is magába foglalja, a nemzetközi szabályoknak megfelelően. Az idei fesztiválsorozat különösen fontos felkészülési év, mert 2009-ben Magyarország rendezi Budapesten, a 13. Klublegénység  Európa Bajnokságot.

A rendezők szeretnék, ha a Új Buda régen kedvelt és mára nagy beruházásokkal megújuló Lágymányosi öble, vagy más nevén a Kopaszi gát, ismét a vizisportok és a szabadidős programok  fővárosi központjává válna. A látványos, és sok embert megmozgató sárkányhajó fesztivál budapesti megrendezésével, bemutatásával szeretnék a főváros tömeg, és versenysport életét színesíteni, felpezsdíteni. A főváros és szűkebb értelemben Új Buda polgárainak, vállalati kollektíváinak, diákjainak, sportolóinak, baráti társaságoknak, a részvételére számítanak, de országosan is hirdetik az eseményt. A Dragonosok az idén már két fesztiválon sikeresen túl jutottak. Győrben 87, Fadd – Domboriban 44 nagyrészt amatőr csapat vett részt a versengésben, és több ezer lelkes néző szurkolta végig a látványos vizicsatákat. A Lágymányosi öböl a jövő évi EB színhelye, már az idei fesztiválra sok külföldi csapat jelezte  a részvételi szándékát

További versenyhelyszínek idén:
II. Szegedi Sárkányhajó Fesztivál 2008. augusztus 23-24. Szeged, Tisza
IV. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál 2008. szeptember 26-28. Székesfehérvár, Csónakázó tó

Az öbölben, Team, MVM (Mix), Első Bálozók, Dragon Aktív Open Kupa, Magyar Kupa 2. forduló,  Dragon Aktív Mix Kupa, Magyar Kupa 2. forduló, és Marathon Kupa kerül megrendezésre, 250 és 2000 méteres távokon.

 

Várjuk minden olyan legénység jelentkezését, akik szívesen résztvesznek és megmérettetnek egy ilyen újszerű eseményen. A versenyzés különösebb fizikai erőnlétet nem igényel, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát! Minden csapatnak hajót, lapátokat, kormányost és megfelelő gyakorlási lehetőséget biztosítunk.

 

Kiváló és újszerű hétvégi program lehet a fővárosi polgároknak, ez a látványos fesztivál.

A család minden tagjára gondoltak a rendezők. A hétvégén a két nap során, végig zajlanak a programok a vízparton: óriáscsúszda a gyerekeknek, színpadi zenés-táncos bemutatók, rendezvénysátor, a felnőttek szórakozásáról az esti Sárkányhajó Party gondoskodik.

Információt a 30/933-6094, 06/20/956-9716telefonszámokon vagy az info@sarkanyhajo.hu e-mailen lehet kérni.
A további versenyhelyszínekről olvashat a www.sarkanyhajofesztivalok.hu oldalon.

Olvass többet a témáról: sárkányhajó, verseny