Menü

2010.06.23.     Hozzászólás 0

Sárkányhajó és Outrigger

Az outrigger versenyre olyan sokan neveztek, hogy az eredetileg csupán szombatra tervezett futamokat vasárnap is meg kellett ismételni.

Töretlen volt a versenyzési és adakozási kedv a IV. Budapesti Sárkányhajó és Outrigger Fesztiválon a Lágymányosi Öbölben.

Még az időjárás is kegyes volt a IV. Budapesti Sárkányhajó és Outrigger Fesztivál részvevőihez és látogatóihoz. Az elmúlt hétvégén a Lágymányosi öböl adott otthon az idei Sárkányhajó Fesztiválok sorozat harmadik állomásának. A fesztiválon több mint 25 legénység állt rajthoz. Az egyes versenyszámokban "A" és "B" ligás egyesületi legénységek, gyakorlottabb, kevésbé gyakorlott illetve teljesen kezdő csapatok mérték össze tudásukat. Nagy sikernek örvendett az Outrigger verseny is, melyben női, férfi és vegyes párosok lapátoltak a győzelemért a sárkányhajós futamok közötti szünetben. Az outrigger versenyre olyan sokan neveztek, hogy az eredetileg csupán szombatra tervezett futamokat vasárnap is meg kellett ismételni.

 

80814-s01.jpg

 

A rendezvényre meghívott Vöröskeresztes sátorba szép számmal érkeztek az adományok. Ezúton is köszönjük a sporttársak és a látogatok nagylelkű ruha, élelmiszer és pénzbeni adományait. A szervezők a részvételi díjak egy jelentős részével toldották meg az árvízkárosultak megsegítésére gyűjtött támogatást, amit a Vöröskereszt Bp. XI. kerületi szervezete örömmel és köszönettel vett át.

80814-s02.jpg

A nyári felkészülés és az amszterdami Európa-bajnokság után - melyre egy közel 200 fős magyar keret utazik - szeptember 4-én és 5-én a szegedi Tisza parton, 25-én és 26-án a székesfehérvári Csónakázó tavon láthatjuk viszont a sárkányfejes hajók és népes legénységük fesztiválját.

 

80814-s03.jpg

Olvass többet a témáról: sárkányhajó