Menü

2010.04.19.     Hozzászólás 0

Indul a sárkányhajó szezon, vízre szállnak a dragonosok!

Az április végi nyitányt követően indul a már 7. születésnapját ünneplő Sárkányhajó Fesztiválok sorozat.

Az első tavaszi napsugár vízre csalta az evezősöket. A sárkányhajósok évadnyitó versenyére, a 6 km-es "tavaszköszöntő" megmérettetésre a Magyar Sárkányhajó Szövetség egyik legeredményesebb klubjának otthonában (DVSC Sárkányszív Sárkányhajó Szakosztály), a dunaújvárosi Kajak-kenu csónakháznál kerül sor 2010. április 24-én.

 

A kecses, sárkányfejes hajók legénységei ezen a versenyen mérhetik fel, milyen eredményeket is hozott a kitartó téli munka. A tavalyi évben elért szép nemzetközi sikerek, a budapesti Európa-bajnokság és a prágai Világbajnokság emléke minden csapat munkájára ösztönzőleg hatott. Az EB-n elnyert 8 arany-, 9 ezüst- és 3 bronzérem, valamint VB-n belapátolt 1 arany, 1 ezüst és 3 bronzérem magasra tette a mércét.

 

Az április végi nyitányt követően indul a már 7. születésnapját ünneplő Sárkányhajó Fesztiválok sorozat. A tavaszi fesztiválok és versenyek jó felkészülési lehetőséget biztosítanak a csapatoknak az idei amszterdami EB-re, és persze sportos élményeket az amatőr indulóknak.

 

Idén, a már megszokott 5 helyszínen találkozhatunk a Sárkányhajó Fesztivál sorozattal:
2010. május 15-16.,
VII. Győri Sárkányhajó Fesztivál, Nemzetközi Verseny EDBF/IDBF -
Győr Duna-holtág

2010. június 4-6.,
VIII. Magyar Bajnokság és IV. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál, I. Magyar Kupa futam és Válogató verseny -
Fadd-Dombori

2010. június 19-20.,
IV. Bp. Sárkányhajó Fesztivál, II Magyar Kupa futam, Nemzetközi Verseny EDBF/IDBF -
Lágymányosi-öböl

2010. szeptember 4-5.,
IV. Szegedi Sárkányhajó Fesztivál a Tiszai Hal Fesztiválon, -
Tisza (Öreghíd)

2010. szeptember 25-26.,
VI. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál -
Székesfehérvár Csónakázó-tó

 

Az idei év is tartogat újdonságokat:
A Magyar Sárkányhajó Szövetség bevezeti az “A” és “B” ligát. Ennek köszönhetően sokkal több legénység jut a bajnoksági és kupa futamokon versenyzési lehetőséghez.

A fesztivál szervezői egy meglepetés állomást is beiktatnak - a tervek szerint - a Sárkányhajó Fesztiválok sorozatba. A “bónusz” állomás időpontját (2010. szeptember) és helyszínét még titok fedi. Az új verseny szokatlan időben és formációban kerül majd megrendezésre, melyről további információt hamarosan a www.sarkanyhajofesztivalok.hu és a www.dragonboat.hu oldalán olvashatnak.

Fotó- és gyermekrajz-pályázat. A rendező Dragon Aktív Kft., fotó- és gyermekrajz-pályázatot hirdet, a Sárkányhajó fesztiválok 2010 versenysorozat idejére.

 

A fesztiválokkal kapcsolatban további információk a www.sarkanyhajofesztivalok.hu oldalon.

Olvass többet a témáról: sárkányhajó