Menü

2008.07.23.     Hozzászólás 0

Kipróbáltuk a vadvízi evezést (videó)

A Kanyon Aktív palfaui bázisánál felöltöttük a neoprén ruházatot, magunkhoz vettük a mentőmellényt, bukót és a lapátot, végighallgattuk a vadvízi gyorstalpalót, majd a túravezetőkkel együtt elindultunk a Salza folyó felé vadvízi evezni.


Kikapcsolódás, pihenés, felüdülés, extrém sportélmény, kaland, izgalom és egy merőkanál élmény... a vadvízi evezés (vagy ha úgy tetszik raftingozás) egyszerre nyújtja mindezt. Budapesttől 430 kilométerre, Palfaunál szálltunk meg a hangulatos Kanyon bázison, majd innen kocsikáztunk át a szomszédos Wildalpenbe, ahonnan a túra indult.

 

Sisak fel, mentőmellény bekapcsol, lapát a kézbe... de lassan a testtel, előbb mindenki szépen megmártózik! A túravezetők udvariasan valamennyi utast a vízbe tessékeltek egy rövid pancsolásra, ami azon túl, hogy gonosz mosolyt csal a parton bámészkodók arcára, felkészíti a testet arra az esetre, ha netán a vízbe pottyannánk. Így hát mindenki beletörődve "büdösbogár-pózbán" libasorban csurdogál egy-két métert.

Ezután már tényleg az következik, ami miatt jegyet váltottunk, beszállás a hajókba és indul is a menet. A Salza folyón váltakoznak a sima (már-már síkvízi jellegű) és a vadul hullámzó, sziklás szakaszok, ezért tökéletes választás azoknak is, akik még soha nem láttak vadvízet. A szervezéssel különösen elégedettek voltunk, a csoportnak megfelelő számú túravezető folyamatosan biztosította a biztonságos túrázást, a sziklásabb, erősebb sodrású szakaszok előtt minden esetben eligazítást tartottak.

Kedvcsinálóként és élménybeszámolóként nézzétek az alábbi videót:

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.