Menü

2008.02.11.     Hozzászólás 0

Magyar fejlesztésű lézerfegyver!

Bizonyára hallottatok már a Magyarországon is 2 éve megjelent "szabadtéri lézer" fegyverekről. Talán néhányan el is gondolkoztatok rajta, hogy érdemes lenne beszerezni párat. Tavasztól nem lesz akadálya.

A fegyver elődje a csak pince helységekben, illetve sötétben játszható verzió még a 90-es évek közepén lett nagyon népszerű Budapesten. Nos, mint a vámpíroknak, ennek a játéknak is a napsütés volt a leküzdhetetlen akadály, ám különböző konstrukciókkal lehetővé vált a játékot szabadtéren, akár teljes nyári napsütésben is játszani. (Persze különböző testületeknél ez már nagyon régen működik a kiképzések és gyakorlatozások során...)
 
Egy magyar fejlesztő csoport idén tavasszal igen komolynak ígérkező termékkel jelenik meg a piacon, ami elsősorban a játék szervezők számára lehet érdekes. A játékról már olvashattatok korábbi cikkeinkben, most az esetleges vásárláshoz szeretnénk néhány tippet adni:
 
 
Miért éri meg szabadtéri lézerfegyvert venni?
 

• Először is a lézer fegyverek igazából infra jelekkel működnek, amelyek meghatározott jelsűrűségük miatt abszolút nem károsak az emberre. 

• A játékosoknak nem kell semmilyen védőfelszerelést viselni, így nekünk sem kell feltétlenül maszkokat venni, overálokat varrni és a meleg nyári napokon lenge öltözékben is lehet játszani...

• Bárhol és bármikor játszható, ha kedvünk tartja akár az irodaházban, akár valamelyik erdőben szabadon játszhatunk.

• Nincs életkorhoz kötve, akár pár évesek is nyugodtan játszhatják.

• Nem kell félnünk, hogy összelövöldözzük a falat, vagy pl. a turistákat.

• Nem kell hozzá gázpalack, külön lőszer stb. - könnyebben árazható és eladható, de ami még fontosabb, sokkal könnyebb bárhova kitelepíteni a játékot (ez a játszatóknak fontos). Gyakorlatilag a vásárlást követően csak az elemet kell tölteni, és használattól függően az amortizációval számolni. Az ára nagyon hamar megtérül bérbe adás, játszatás során.

• Kapunk minimum 1 év garanciát.

• Tapasztalatok alapján abszolút nem vesz el piacot a paintball-tól, hanem remekül kiegészíti azt. Akik félnek a paintball nyomoktól azok nagyon szívesen játszanak lézerfegyverrel, illetve azokon a helyszíneken, ahol nem lehet paintball-t játszatni, nyugodtan játszhatunk lézerfegyverrel.

 

 


 

Még számos előnyét lehetne felsorolni a lézerfegyvernek, de természetesen oda is kell figyelni pár dologra a vásárlás előtt:

• Néhány lézerfegyver gyártó megadja a fegyver paramétereit, ami teljes napsütésben 170-300m között szokott lenni. Két fő gyártó - 1 amerikai és 1 ausztrál - közül nekünk az amerikai fegyvereket volt szerencsénk tesztelni. A megadott 170 méter helyett jó, ha 50 méter tud a fegyver nyári napsütésben (ezek már 1 évnél régebbi fegyverek), egy kolléga szerint a saját használatában lévő ausztrál verzió ennél rosszabb.

• A garancia jó dolog, de elég nehézkes Amerikából vagy Ausztráliából igényelni pótalkatrészt, amit nem csak a vám és a szállítási költség drágít, hanem a hosszú átfutási idő is, amíg a drága eszközöket nem tudjuk használni és a "sufniban" állnak.

• Érdemes utána nézni, adnak-e kiegészítő szolgáltatást (hitel ügyintézés, pálya regisztrációt stb.)

A magyar tudós csapatok bevonásával készülő teljesen új fegyvernél több mint 10 év paintball-os és 2 év lézeres tapasztalatok alapján igyekeznek kiszűrni minden lehetséges konstrukciós hibát, továbbá a fejlesztésnél figyelembe veszik a játszatók és a játékosok VALÓS igényeit is.

 

 

A fegyver prototípusa várhatóan február végére elkészül, majd áprilistól már a tervek szerint kapható is lesz.
 
A fegyverről további információt február végén tudnak mondani a fejlesztők, addig is érdeklődjetek a info@aboutlasertag.com e-mail címen, vagy a 30-343-6328-as telefonszámon.