Menü

2006.07.12.     Hozzászólás 0

Öttusa Európa-bajnokság a HVB Bank Kupáért

2006. július 13-18 között rendezik meg az öttusázók Európa-bajnokságát a budakalászi Sportcsarnokban, illetve a Római Strandfürdő 33 méteres medencéjében...
Európa legjobb női és férfi öttusázói holnap már tusakodnak... A budakalászi Sportcsarnokban július 13-án - csütörtökön - a nők selejtezőjével kezdődik meg a felnőttek kontinens-viadala. Az úszás kivételével - melyet a Római Strandfürdő 33 méteres medencéjében rendeznek meg - a számoknak a budakalászi Sportcsarnok és az Omszk-tó melletti füves-homokos terület ad otthont. A rendezvényre belépőjegy nincs, minden szurkoló ingyenesen tekintheti meg a versenyt, érkezési sorrendben elfoglalva az ülőhelyeket. . A bajnokság részletes programját megnézheti az eseménynaptárunkban.


A versenyre nincs belépőjegy, minden szurkoló ingyen tekintheti meg a hat nap küzdelmeit, ám megéri időben érkezni, ugyanis az ülőhelyek az érkezés sorrendjében „kelnek el”.

“A hatodik tusa a kultúra!” mottóval a szentendrei önkormányzat is csatlakozott az Európa-bajnoksághoz. A környező településen a sporteseménnyel egy időben zajlik a 48. Szentendrei Nyár és Teátrum kultúrális programsorozat, amely társult az Eb-vel, méghozzá úgy, hogy az Eb-re kilátogató nézők között naponta kisorsolnak 10-10 jegyet a kultúrális program eseményeire (pl. Bozsik Yvette táncest, Schéner Mihály kiállítás, Yengibarjan örmény zenés est). Mivel július 17-én Endre névnap van, amely Szentendre névadó napja, aznap az Endre nevű nézők vehetnének részt a sorsolásban – és bizonyos szisztéma szerint minden napnak meglesz a sorsolási rendje.