Menü

2007.08.06.     Hozzászólás 0

nemzetivagta.hu

Kedvezőbb időpontban a Nemzeti Vágta

A Vágta G.T. Kft. menedzsmentje úgy döntött, hogy 2008 tavaszára halasztja a hagyományteremtő céllal létrehozott első Nemzeti Vágta versengést.

Ugyan rendkívül nagy volt az érdeklődés - eddig is több mint 50 település mondott már igent, sokan már be is fizették a nevezési díjat, sikeresen megépült és kipróbálásra került a próbapálya - azonban a szervezésre rendelkezésre állt rövid idő nem volt elég ahhoz, hogy a szervezők által kitűzött cél, a 100 induló magyar település, megvalósulhasson.

A minimálisan száz induló a szervezők szerint elvárható a hagyományteremtő célú verseny elindításához, a támogatók elképzeléseihez, és a közvélemény érdeklődésének fenntartásához. Kitűnt azonban, hogy az önkormányzatok döntéshozatali mechanizmusa ennél sokkal lassúbb, és a legtöbb település augusztus végi testületi ülésén tudna csak dönteni a szeptemberi versenyről. Mások az ez évi költségvetésük leterheltségéről panaszkodtak.

Ugyanakkor számos civil szervezet, lovas egyesület és külföldi magyar szervezet jelezte, hogy indulnának a Vágtán, amit a jelenlegi versenykiírás nem tesz lehetővé. Ezért döntöttek úgy a szervezők a támogatókkal egyetértésben, hogy az első Nemzeti Vágta futamait 2008 tavaszán rendezik meg, így több időt hagynak a szervezésre, valamint a nevezők körét kibővítik.