Menü

2008.07.03.     Hozzászólás 0

EquiFest, A Ló ünnepe Nemzetközi lovas fesztivál a Hungexpo-n

Nagyszabású lovas eseménysorozatra várják a Hungexpo új pavilonjának ünnepélyes átadása alkalmából a lovas élet rajongóit, a "Ló ünnepe" Nemzetközi Lovas Fesztiválra!

2008. október 18 - 19.
A tradíció és a jövő ünnepe

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont megújulásának fontos állomását exkluzív gálaműsorral, a lovas élet tradíciójának felelevenítésével kívánják méltóképpen megünnepelni. A nagyszabású esemény kihagyhatatlan program a lovaglást, a lovas versenyeket, bemutatókat kedvelő nagyközönség, illetve a lovas életet népszerűsíteni kívánók, a lovas kellékek gyártói, a lovas turizmussal foglalkozók számára egyaránt, hiszen az EQUIFEST nemcsak látványos ünnepi program, hanem szakmai fórum és kiváló üzleti lehetőség is egyúttal.

Exkluzív lovas esemény az új pavilon ünnepélyes átadása alkalmából
CADRE NOIR DE SAUMUR LOVAS GÁLA
"Ember és ló, a harmónia eleganciája"

Magyarországon először lesz látható majd a Francia Nemzeti Lovas Iskola Cadre Noir gálaműsorát a Hungexpo Zrt. és a Francia Intézet jóvoltából. A lovaglás francia magasiskolájának hagyományai kelnek életre a Cadre Noir de Saumur lovasai előadásában szimfónikus kísérettel.

A Cadre Noir de Saumur különleges élményt nyújtó, egyedülálló gálája az UNESCO világörökségének része.

 

Cadre Noir de Saumur

 

És egy kis történelem...

A napóleoni birodalom bukásakor, 1815-ben megalakult a saumur-i lovas iskola, melynek célja elit lovas testület kiképzése, lovaik hadi célokra való használata volt. A lovas oktatókat fekete egyenruhájuk különböztette meg, innen a "Cadre Noir" elnevezés. A következő századot a lovas sport megjelenése és a hadsereg gépesítése határozza meg, a Cadre Noir addigra már élő nemzeti értékké vált. A szabadidős lovaglás és a versenyzés térnyerésekor a francia állam, a Sport Minisztérium gyámsága alatt létrehozta a Francia Nemzeti Lovas Iskolát. A Cadre Noir lovastisztjei 1972 óta mint civilek folytatják eredeti küldetésüket: a versenyszerű és szabadidős lovaglás szakmai képviselőinek oktatását és lovaik francia koncepció szerinti dresszírozását, melyet a könnyedség és finomság jellemez.

 

További tervezett programok:
Lovasbemutatók - magyar elemekkel
Ló fajtabemutató és szemle
Kiállítás és vásár
Látványos programok felnőtteknek és gyerekeknek

Olvass többet a témáról: lovaglás, szabadidő, verseny