Menü

2009.06.22.     Hozzászólás 0

Vasvári Ferenc

Örömfoci Gödön

Sztársportolók az olimpikonok mellett 33 gyermekcsapat is pályára lépett a Gödi Juniálison. A Hibridmotors Gyermek Labdarúgó-torna alkalmával két nap alatt mintegy 200, 6-8 esztendős kisiskolás mérte össze erejét.

Háromnapos sport- és kulturális rendezvénynek adott otthont a Duna-parti település, a zenei produkciók mellett – a rossz idő ellenére – a strandröplabda, a labdarúgás és a kalandpálya volt a fő attrakció. A hagyományos Gödi Juniálison a mérkőzések alkalmával mintegy 200 kisgyermek mellett olimpiai bajnokok, korábbi sikeres sportolók is pályára léptek.

 

A juniális központjaként ezúttal új helyszín debütált. A minden igényt kielégítő infrastruktúrát a korábbi alsógödi iskola helyett a felsőgödi Kék Duna Klub Hotel szolgáltatta. Ekkorra készült el több mint 200 köbméter homokkal két strandröplabda-pálya és a néhány hete – 13 állomással és 300 méter drótkötéllel – átadott kalandpark.

 

 

A leglátogatottabb program, a Hibridmotors Gyermek Labdarúgó-torna alkalmával két nap alatt mintegy 200, 6-8 esztendős kisiskolás mérte össze erejét. Az első napon a 8 évesek léptek a kültéri műfüves pályára, ahol összesen 14 gárda mérkőzött. A dunakanyari csapatok mellett labdába rúghattak többek közt az újpestiek, az őrbottyániak, a váciak, a szentendreiek. A csatát végül utóbbiak nyerték, megelőzve a Vác-Deákvár fiataljait és a bronzéremmel záró váciakat. Vasárnap a mérkőzések - eső miatti két - helyszínét, a Kék Duna Klub Hotel műfüves csarnoka mellett a Balázsovits Sportcsarnok adta. A küzdelmekben a 6-7 évesek mérték össze labdás ügyességüket, összesen 19 csapat nevezett; végül a váciak nyertek, a ferencvárosi és az érdi fiatalok előtt. -

Nagy öröm számomra, hogy ennyi fiatalt meg tudtunk mozgatni, még az elromlott időjárás ellenére is eljöttek ide ebbe a csodálatos Duna-parti környezetbe a 6-8 éves kis labdarúgók. Összesen 33 csapat lépett pályára, a környező települések gárdái mellett néhány nagynevű fővárosi együttes is eljött hozzánk, például az UTE vagy a Fradi - mondta a torna főtámogatója, Vakhal Csaba.

 

 

A fiatalok játéka után nem akármilyen mérkőzéssel vonult be a csarnok a település labdarúgásának történetébe. A rendezvényt szervező Wagner László és Bálint egy olimpikon-Fradi öregfiúk csatát szervezett, melynek keretében pályára lépett több mai és egykori sikeres sportoló és olimpiai bajnok, többek közt: Kovács István ökölvívó, Hesz Máté vízilabdázó, Szuper Levente jégkorongozó, Fábián László, Martinek János és Kálnoki Kis Attila öttusázó, Nyilas Elek és Mucha József labdarúgó, Virág Lajos birkózó és Pető Tibor evezős.

 

Természetesen nem maradhatott el az egykori kenukirály, Wicmnann Tamás főztje sem, ezúttal is a kilencszeres világbajnok szolgáltatta az ebédet. A sportolási lehetőségek közt sikert aratott a strandröplabda-torna valamint a Viola Albert fémjelezte Dunakaland Alapítvány által működtetett kötélpálya-kalandpark és ügyességi játékok, mint a „hordóhúzás” a hajítógép, és – az ezúttal kiskorúak által is igen népszerű – „késdobálás”. A strandröplabda-tornát hét gárda közül a dunakesziek nyerték.
A kulturális programok közt könnyűzenei koncertek, jazz-est, bábszínház, egyéb művészi előadások szerepeltek.

Olvass többet a témáról: labdarúgás