Menü

2007.08.03.     Hozzászólás 0

mkksz.hu

Kezdődnek a pekingi tesztversenyek

"A gondosan megszervezett és kifogástalanul lebonyolított tesztversenyekkel alapozhatjuk meg a jövő évi olimpiai játékok sikerét " - jelentette ki Liu Jingmin főpolgármester-helyettes, a BOCOG ügyvezető alelnöke.

A tesztversenyek elsősorban a rendező gárda vizsgáját, a létesítmények próbáját, valamint a külföldi résztvevők tapasztalatszerzési lehetőségeit jelentik. 

Ez év augusztusa és jövő év májusa között összesen 42 tesztversenyt rendeznek, ezek közül 23 eseményre Pekingben kerül sor. Augusztusban, a játékok előtt egy esztendővel több előkészületi versenyt rendeznek a fővárosban.

A tesztversenyeket az edzőpályák, az elszállásolás, a közlekedés, a versenyzőkkel való foglalkozás vizsgájának is tekintik, és a tapasztalatok megfelelő értékelésével járulnak majd hozzá az olimpia sikeres megrendezéséhez.

A főváros illetékesei a környezetvédelem, a városi közlekedés és a tájékoztatás terén kívánnak tapasztalatokat szerezni, s minden tekintetben korszerű csúcstechnológia alkalmazását ígérik már a tesztversenyek során.

Figyelemreméltó, hogy a tesztversenyek lebonyolítása során csak megfelelően felkészült, és erről igazolvánnyal is rendelkező személyek működhetnek közre. A felkészülés során három követelménynek kellett eleget tenni: az adott sportág általános ismerete és a létesítmények működése, valamint az olimpiai eszme alapvető fogalmai.

A tesztversenyek lebonyolítását érthető érdeklődés előzi meg a szervezők és a leendő résztvevők körében egyaránt.

- Mozgásvilág.hu -