Menü

2007.06.20.     Hozzászólás 0

archive.boon.hu/jubileumidiakolimpia

Jubileumi Diákolimpia - 2007

A Magyar Diáksport Szövetség ma az ország legnagyobb gyermekszervezete, 1987-ben alakult. A szövetség tagjai az ország alap és középfokú oktatási intézményeiben működő iskolai sportkörök, diáksport egyesületek.


A Magyar Diáksport Szövetség a 20 éves jubileumát szeretné méltóképpen megünnepelni, ezért a 2006/2007. tanév diákolimpiai versenyeit ennek jegyében rendezi meg. A rendezvénysorozatba az ország több nagyvárosa kapcsolódik be.

Jubileumi diákolimpia záró eseménye Miskolcon kerül megrendezésre
2007. június 18-21-én.

A zárórendezvény programjai:
- Diákolimpia III. korcsoportos kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda országos döntő 68 csapat részvételével. (10-12 éves diáksportolók)
- Majorett Fesztivál (13 csapat)
- Jubileumi váltófutás 20 megyei válogatott részvételével
- Jubileumi kiállítás
- Olimpiai bélyegek kiállítása, első napi bélyegzés
- Régi diákolimpiai bajnokok találkozója
- Jubileumi ünnepi ülés
- Színes szabadidős programok

A jubileumi záró rendezvényre kb. 1500 gyermek sportoló, 150-200 diáksportvezető, állami sportvezető, diáksport támogató és több száz szülő látogat városunkba.

A versenyek Miskolc város 8 tornacsarnokában, 4 labdarúgó pályáján zajlanak. A négy sportágban három nap alatt 172 mérkőzést bonyolítunk le.

A versenyek mellett szeretnénk, ha városunkkal is megismerkednének a diáksportolók és a vendégek, ezért a mérkőzések időrendjét úgy állítjuk össze, hogy a késő délutáni programokon mindenki részt tudjon venni.
Mindenkit szeretettel várunk a diáksport 2007. évi legnagyobb rendezvényére.