Menü

2008.05.05.     Hozzászólás 0

Friss hírek a II. Sportágválasztó Napról

Továbbra is jelentkezhetnek iskolai csoportok a 23-i (pénteki) napra, valamint körvanalazódik a Sportágválasztó napon megjelenő sportágak öszetétele is, ami meglehetősen színesnek és tartalmasnak ígérkezik.

Emlékeztetőül:

2008. május 23-24-én második alkalommal kerül megrendezésre Merkapt Maraton Sportközpontunkban a II. Nagy Sportágválasztó Nap, melynek célja, hogy az érdeklődők minél több sportággal ismerkedjenek meg a megjelenő szakemberek és élsportolók segítségével. A rendezvény mindkét napon ingyenes.


2008. 05. 23. péntek - Iskolai csoportoknak!

Az iskolák számára már pénteken elkezdődik a Sportágválasztás. A 23-i (péntek 9-15h) dátumot az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával kizárólag az előre bejelentkezett iskolai csoportoknak rendezzük meg. Ezért kérjük, jelezzék felénk részvételi szándékukat a pénteki napot illetően az alábbiak alapján. Töröltük a május 2-i jelentkezési határidőt, mert összegyűlt a minimális részvételi létszám. Tehát mostantól továbbra is várjuk az iskolai csoportok jelentkezéseit a pénteki napra az ipacs.endre@merkapt.hu  e-mail címre az alábbiak alapján. Bármilyen kérdés esetén hívható a 06-20 / 5639-254-es telefonszám.
Iskola neve, címe:
Kísérő testnevelő neve:
Testnevelő telefonszáma:
Testnevelő e-mail címe:
Várható látogatói létszám az iskolából:
 
2008. május 24-én (szombat, 9-16h) mindenkit szélesre tárt kapukkal várunk előzetes bejelentkezés nélkül. A választható és kipróbálható sportágak száma már a negyvenet is túlszárnyalta. A pontos napi programbeosztásról, a megjelenők időpontjairól és a változásokról a folyamatosan frissített www.merkaptse.hu oldalon tájékozódhatnak.
 

II. Nagy Sportágválasztó Napra eddig bejelentkezett sportágak:
- Evezés
- Triatlon
- Darts
- Vadvízi kajak
- Röplabda
- Labdarúgás
- Úszás
- Vízilabda
- Hegyikerékpár
- Teke
- Íjászat
- Parasportok
  (csörgőlabda, judo)
- Krav-maga    - Lovas sportok
- Asztalitenisz
- Ökölvívás
- Vívás
- Judo
- Testépítés
- Fitness
- Golf
- Kick-box
- Birkózás
- Jégkorong
- Sí és Snowboard
- Gyorstollaslabda
- Kettlebell    - Kajak-kenu
- Rafting
- Gokart
- Atlétika
- Sumo
- Tájfutás
- Karate
- Kendó
- Öttusa
- Kézilabda
- Rögbi
- Torna
- Tenisz
-Sportlövészet
 

Terveink szerint a sí sportág Alpesi Szakágát a Fogarasi Síiskola fogja képviselni kiépített lesiklópályával de a Sí Szövetség Északi Sí Szakága is bejelentkezett már. A Lovas Sportok Szövetsége 3 db, a póninál nagyobb lovakkal tervezi a megjelenését. Az úszás és vízilabda képviseletét 50 m2-es medencével oldjuk meg. A kajak-kenu számára a tavaly jól bevált Merkapt-medence áll változatlanul rendelkezésre azzal a változással, hogy most helyet szorítunk még benne a rafting és vadvízi kajak szakágaknak is. A triatlonosok egy teljes akadálypályát terveznek felépíteni.

A felsorolt sportágakon kívül még az utolsó pillanatig egyeztetünk az eddig kimaradt sportszövetségekkel, így a lista folyamatosan bővül, egyben szívesen várjuk más sportágak bejelentkezését is. A megismerést és kipróbálást aktívan segítik élsportolóink, európa-, világ- és olimpiai bajnokaink valamint a nem teljes taglétszámmal megjelenő Irigy Hónaljmirigy is.

Akik már rábólintottak a részvételre:
Kökény Bea, Pesuth Rita, Kovács Katalin, Baczkó Bernadett, Jánosi Zsuzsa, Imre Géza, Kolonics György, Bárdosi Sándor, Kropkó Péter, Gergely István, Kiss Gergő, Haller Ákos, Zsivóczky Attila, Martinek János, Fábián László, Kovács Antal, Zubor Attila, Igaly Diána.
..és még számítani lehet többek között:

Kovács Ágnes, Kovács "Kokó" István, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Kökény Roland, Horváth Gábor, Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor megjelenésére, valamint további sportolóink beszervezése is folyamatban van.

Segítségünkre lesznek a Sportkórház sportorvosai. akik hasznos tanácsokkal látják el az érdeklődőket a sportágválsztásról.
A két napon koncentrált segítséget próbálunk nyújtani ahhoz, hogy a remélhetően ragyogó időben több száz érdeklődő ismerhesse meg a megjelenő sportágakat.

A rendezvény védnökei, nagy megtiszteltetésünkre, Elbert Gábor sport-szakállamtitkár és Verbai Lajos Kőbánya polgármestere.
A rendezvény házigazdája Hajdú B. István.

Tavaly 20 szakág képviseltette magát, most májusban több mint 40 sportág lesz jelen. A segédkező sportolók saját tapasztalataikkal és jó tanácsokkal tudják segíteni az érdeklődőket, illetve az olimpia előtt, - remélhetőleg utoljára - egy párat közülük lehet is lehet majd győzni.

Reméljük, és ezt tartjuk a legfontosabbnak, hogy kezdeményezésünk sokaknak elegendő impulzust és segítséget fog adni ahhoz, hogy ne csak belekezdjenek, hanem kitartóan elmélyüljenek a megkedvelt sportágak gyakorlásában és akár egy életen át élvezhessék minden előnyét. Aki pedig nem talál kedvére való mozgásformát, szeptember 20-án újra megpróbálhatja, reményeink szerint újabb sportágakkal kiegészülve.