Menü

2007.08.21.     Hozzászólás 0

A Foci Körülvesz mozgalom tagjai megállították a forgalmat a belvárosban

Nagyobb balhé nélkül megúszták az első akciójukat A Foci Körülvesz mozgalom mindenre elszánt tagjai. A belváros egyik forgalmas csomópontjában megállították a forgalmat, és nem törődve a dudáló autósokkal, fergeteges mérkőzésen vettek részt.


A Foci Körülvesz három alapító tagja, Konta Barbara, Nacsa Olivér és Hevesi Tamás mellett a Magyar Médiaválogatott tagjai (Beleznay Endre, Németh Lajos, LL Junior, Cozombolisz, Josh és Jutta, Ács Bálint, valamint Leó és műsorvezető-társa, Orosz Barbara), valamint Rippel Feri és Gál Csaba Boogie is csatlakozott a rendhagyó meccshez. Mit sem törődve a forgalommal, a Bank utca – Hold utca kereszteződés közepén rúgták a bőrt.

„Igazán jó kis meccs volt, és bár volt egy-két autós, aki ránk dudált, de a legtöbben türelmesen vártak, és szurkoltak nekünk! Mivel A foci körülvesz mozgalom nem a hivatalos futballra épül, hanem a foci szeretetéért alakult, szerintünk bárhol, bármikor rúghatjuk a labdát, ha az azt szolgálja, hogy jól érezzük magunkat és mozogjunk. Azt hiszem, ezt az üzenetet most mindenkinek sikerült átadnunk, aki látott bennünket” – mondja lelkesen Nacsa Olivér.

„Mivel az életem a foci, így már rengeteg helyen játszottam, de útkereszteződésben még nem. Egy kicsit izgultam, hogy a rendőrök majd elzavarnak minket, de szerencsére ez a helyszínen fel sem merült. Igaz, a körülményekhez képest mi is jól viselkedtünk, hiszen, nem várakoztattuk sokáig az autósokat, néha félreálltunk, hogy hadd menjen a dolgára az, aki nagyon siet. Ám sokan inkább végignézték a meccset” – teszi hozzá Hevesi Tamás.

„Grundok már szinte nem is léteznek, így alig van olyan hely, ahol pályán kívül, de a szabadban lehet focizni. Nos, mi most megmutattuk, hogy igazán nem is kell kijelölt terület, bárhol rúghatjuk a labdát. Ugyanis olyan sokan szeretik a focit, hogy örülnek, ha futballozó embereket látnak az utcán” – újságolja Konta Barbara.

A Magyar Médiaválogatott tagjai, Beleznay Endre, Németh Lajos, LL Junior, Cozombolis, Josh és Jutta, Ács Bálint, Leó és Orosz Barbara, valamint elnökük, Földesi János megalakulása óta figyelemmel kíséri A Foci Körülvesz mozgalmat. Úgy gondolták, részt vesznek ez közös meccsen, és ha az jól sikerül, akkor csatlakoznak a kezdeményezéshez.

„A mozgalmat pontosan az mozgatja, mint a Médiaválogatottat, vagyis a foci szeretete. Ez a mostani mérkőzésen is bebizonyosodott. A forgalommegállító akció után a Szabadság téren folytattuk a játékot, és csak azért hagytuk abba, mert már mindenkit szólítottak az egyéb elfoglaltságaik. Remélem hamarosan újabb közös meccsen játszhatunk!” – mondja Cozombolis Leonidas Péter, a Cozombolis énekese.

A mozgalom alapítói és immár a lelkes és nagyszámú csatlakozók tábor nem hagy fel a furcsa helyszíneken történő játékkal, mert miden körülménytől függetlenül A Foci Körülveszi őket, tehát mindenki figyeljen, mert folytatás várható!