Menü

2007.06.15.     Hozzászólás 0

19. Góliát-McDonald’s Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztivál

Magyarország legnagyobb diáksport egyesülete, a Góliát-McDonald's FC 2007. június 15-17-én rendezi meg a 19. Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztiválját. A megmérettetésnek a Budapesti Olimpiai Központ / Népligeti Utánpótláscentruma ad otthont.

A 3 napos eseményen 7 korcsoportban, életkornak megfelelő méretű pályákon, az ország 87 körzetében megszervezett Góliát-McDonald's téli és tavaszi tornákon részt vevő legjobb 263 csapat, 3276 (5-14 éves) játékos, közel 500 testnevelő tanár/edző, és több mint 4.000 szülő, hozzátartozó vesz részt. Délelőttönként csoportmérkőzéseket, délután helyosztó mérkőzéseket, majd döntőket izgulhat végig a közönség. Minden napot ünnepélyes eredményhirdetés zár.

 

A rendezvény fő támogatója a McDonald’s, amely 15 éve támogatója az egészséges életmód kialakítását, a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelését célul kitűző gyermekfoci-mozgalomnak. A Góliát-McDonald’s FC keretein belül 2006-ban 21  ezer gyermek sportolhatott rendszeresen a vállalat segítségével. A tavaly „nagykorúvá vált” országos egyesület eddig több mint 160 ezer óvodás és általános iskolás fiúval és lánnyal szerettette meg a sportot, a labdarúgást. A Góliát-McDonald’s FC célja elsősorban az, hogy aktív, a mozgást középpontba állító életvitelre nevelje a legfiatalabb generációt. A tizenkilenc éves működés „leglátványosabb eredménye” az, hogy a hatalmas létszám mellett mára több olyan élvonalbeli futballista sportol a hazai vagy nemzetközi bajnokságokban, aki annak idején a Góliátban kezdte pályafutását. Néhány név a sok közül: Vanczák Vilmos, Bodor Boldizsár, Lőw Zsolt, Szélesi Zoltán, Tőzsér Dániel, Tokody Tibor, Kanta József is a volt Góliátosok táborát gazdagítják.