Menü

Kerékpárteszt toplista Gy.I.K

Mire jó a toplista?

A kerékpárvásárlás nehéz ügy, ezért abban szeretnénk segíteni, hogy megtaláld az igényeidnek legmegfelelőbb bringát. Összeállítottunk egy kritériumlistát és a bringákat személyes tesztelésnek is alávetettük.

FIGYELEM! A toplista végeredménye nem szentírás, csupán egy ajánlás, egy útmutató. Nyilván végtelen számú más módszerrel is górcső alá lehet venni a kerékpárokat és egyik sem lesz "troll-biztos", azaz mindegyikbe bele lehet kötni ezért vagy azért. Mi e mellett a módszer mellett döntöttünk és kész.

 

Milyen szempontok alapján értékeltetek?

Minden egyes kerékpárt objektív és szubjektív szempontok alapján is értékeltünk. Az adott kerékpárok tulajdonságait ezután pontoztuk. Külön vizsgáltuk a kerékpár részeit (váz, villa, fék, hajtás, cockpit, stb.) aszerint, hogy XC, AM, vagy EN felhasználási területre mennyire megfelelő.

 

Mi a különbség az XC/AM/EN között?

A három rövidítés a Cross-Country, All-Mountain és Enduro kifejezések rövidítése és az MTB szakágakra/ kerékpározási stílusokra utalnak. Ha a célod egyszerű hegyi kerékpározás, legfeljebb néhány maratonon való részvétel akkor válaszd az XC-t. Ha kicsit durvább terepekre is elmerészkedsz akkor az AM a te kategóriád, ott keress magadnak bringát. Ha a technikás lejtmenetek melyek kifejezetten vonzanak akkor az EN kategóriában kutass. 

   

Ki állította össze?

A szempontokat a szerkesztőségi munkatársak állították össze a Doctorbike és Paraferee szakmai segítségével! 

DoctorBike

 

Kik voltak a tesztelők?

A tesztcsapatot direkt úgy válogattuk össze, hogy vegyes legyen a felhozatal. 3 napra leköltöztünk a Vargánya Vendégházba, ahol a Karancs-Medves ösvényein változatos terepeken tudtuk a kerékpárokat kipróbálni.

A tesztelésben részt vett 4 nagy tapasztalattal rendelkező "rájder"- Nagy "Kimura" Zsolt, ParafereeVertich Tamás, illetve 4-en a szerkesztőségből akik inkább a hétvégi harcosokhoz tartozunk. Rólunk többet ITT... 

 

Hogyan működik?

Válaszd ki az egyedi feltételeket, kerékpározási stílusod, és akár a rendelkezésre álló büdzsét is megadhatod. Ezután nyomj a kék "mutasd" gombra és kész.

A rendszer így ezek alapján mutatja a listát. 

 

Az árakat honnan vettétek?

Az idei árak a 2017.04.28-i ajánlott fogyasztói árát mutatják.

 

Más kérdés?

Az info@mozgasvilag.hu címre intézd, ha valami ezek után sem világos.