Menü

2008.04.18.     Hozzászólás 0

Budapest BKV sztrájkos reggelen

A média szeret sokkolni, s ez esetben a sokkolás az oltári közlekedési káosszal való riogatás volt. Kíváncsiak voltunk milyen a helyzet - márcsak a bringával közlekedők száma miatt is - és a reggeli "munkábamenős időben" megnéztük a belvárost.

A csütörtöki forgalomból lehetett sejteni, hogy sokan hosszúhétvégéznek és pénteken a lábukat sem teszik a városba. A reggeli látkép is ezt bizonyította. Mi a Mozgásvilágnál első sorban arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon sokan választják-e alternatívaként a kerékpárt, a görkorcsolyát, vagy valamely, emberi erő hajtotta járművet.

Igaz, nem hajtunk át minden reggel a városon, s ezért az sem volt egyértelmű, hogy melyik útvonalakon jellemző amúgy is nagy bringás forgalom. Az Árpádhíd budai hídfőjétől indulva, a Körút nagy részét bejárva, az Astoria és Deák tér környékét, néhány kisebb mellékutcát jártunk be, majd a Margithídon át érkeztünk vissza starthelyünkre. Jellemzően nagy kerékpáros forgalom a bringautak mentén volt jellemző, s bár egy megszokott hétköznaphoz képest többen, de nem túlzóan sokan tekertek a városi utakon, vagy a megüresedett villamossínek között. Az autóforgalom alulmaradt az ilyenkor szokásosnál. A Margithídon észrevehető volt, hogy sokkal többen sétálnak vagy tekernek át rajta. Összességében jóval kevesebb autó és valamivel több kerépárossal találkoztunk az ilyenkor megszokotthoz képest.

Reprezentatív képet persze egy egész napos és párhuzamosan több ponton vizsgált forgalomfigyelés adna, de a munkaköri kötelezettségek közé sajnos sok egyéb feladat is tartozik, nem csak a városi tekergés.

 

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.