Menü

2009.12.10.     Hozzászólás 3

Reccece

Ha egy bicikli mesélni tudna – Bike Kitchen 1. születésnap

Szombaton ünnepelte a Bike Kitchen első születésnapját a Tűzraktérben. Akinek nem lenne világos, kik is a bringakonyhások, az most ebből a cikkből megvilágosodhat. Háger-Veress Ákos, a csapat egyik tagja meséli el mi is az ő missziójuk.

Ott kezdem, hogy nagy mákom van: a Cube egy igazi haverkodós bringa. Akárhova megyek, mindenki megnézi és véleményezi. Ebből kifolyólag sokakat megismerek, és egyre többet megtudok a bringázásról.

Tegnap például leesett a láncom. Azonnal a Bike Kitchen ugrott be. Arra gondoltam, milyen jó is lenne most a műhelyükben lenni, és szakértő kezekbe adni a láncproblémás bringám. Merthogy a csapat egyik funkciója a „Szereld magad a biciklidet!” órák. Igen, szerelőképzések vannak heti kétszer, kedden és csütörtökön, ráadásul tök ingyen, ami nemcsak arra jó, hogy az útközben előforduló hibákat javítsd, hanem alapból ne úgy állj a bringád elé, mint egy hülye.

 

Aztán a  második cél, és talán a legfontosabb is: az adományozás. A Bike Kitchen adományoz is. Méghozzá bicikliket.


De hogyan is kezdődött mindez?

A Critical Mass fórumon szerveződőtt egy önkéntesekből álló csapat, akik puszta alkatrészek felajánlásából egy hétvége alatt készítettek egy bringát. Ekkor tudatosult a tagokban, hogy bizony ezt bizony nagyobb dolgokban is kamatoztatni kellene.
2009 márciusában a Down alapítványnak adományoztak 8 darab egysebességes biciklit. Mindezt felajánlott biciklikből és 30 ezer forintból úgy, hogy a bukósisak és a fényvisszaverő mellény is az ajándék része volt. Az erről készült videót itt megnézheted, érdemes!


2009. szeptember 23-án pedig a második adománybringa átadás következett, az Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány részére. Ez már valami, nem?

Viszont ehhez szükség van mások segítségére is, például a tiédre! Így ha van bármilyen, számodra feleslegéssé vált alkatrészed, esetleg bringád, add a Bike Kitchennek és szerezz örömet másoknak ezzel a felajánlással!


További infóért látogass el a honlapjukra!
www.bringakonyha.hu

Olvass többet a témáról: bike kitchen, kerékpár, cube

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Reccece 2009.12.12.   14:50

  Reccece
 • Cangacsaj 2009.12.10.   13:01

  Cangacsaj

  Gondolom váltós a bringád, úgyh ha legközelebb leesik a lánc, válts vissza és tekerj párat a pedállal, magától visszaáll ;)

  válasz erre...

 • Tompi 2009.12.10.   11:58

  Tompi

  Szép a kezdeményezés és a vidi is jó, csak azt nem értem, miért kell ilyen szomorkodós zene alá, amikor egy hepi eseményről van szó. Hajrá Bike Kitchen

  válasz erre...