Menü

2008.11.25.     Hozzászólás 0

2008 by Gizmo - Bringás videó

Augusztus, szeptember a nyaralás, pihenés, majd gyakorlás és munka időszaka volt. Pár bemutató és örömbringázások jellemezték, de ebben az időszakban - a Dunaföldvári bemutatónkon - készült kis csapatunk első komoly videója is...

Gizmó beszámolója a 2008-as szezonról

 Jó év volt a 2008-as. Nyugodt szívvel mondhatom, mert sokat kerékpároztunk, nagyon jól szórakoztunk és megúsztuk komolyabb sérülés nélkül. Barátaimmal: Jósa Dani (BMX), Lenthár Gábor (MTB), Kogler Feri (BMX), Cholnoky Zsigi (MTB), tavasztól-őszig, az ország 16 településén, összesen 24 Freestyle bemutatót tartottunk. A bemutatók és edzések mellett még önszorgalomból indultam még két magyarországi Downhill versenyen, valamint levezényeltem egy utánpótlás edzőtábort a junior XC válogatottnak a Mátrában. 

 

bikefun.hu
 

De nézzük időrendi sorban ez eseményeket:
A „szezon” a junior XC edzőtáborral indult. Benkó Laci (utánpótlás szövetségi kapitány) felkérésére a Mátra egy ismert (Bagolyirtás-Károlytáró) DH pályáján gyakoroltunk. Első nap szakaszoltunk, míg a második nap teherautós felszállítás előnyeit kihasználva gyűjtöttük a lejtős kilométereket a cross country szakág legtehetségesebb ifjaival.
A tábor után két hetet kellett várni az első bemutatóig.

 

 

A Bringa Expo-n a helyben felépített kis skate-parkba integráltuk be a Merida/UMF-es rampánkat. A művelet közép-gyengén sikerült. A legnagyobb gond a kis (rövid) nekifutóval volt. Dani kivételével - 1,5 métereket repült ki, majd vissza a gyorsítónak használt negyedívből - nagyon szenvedtünk a megfelelő lendület megszerzéséért. A rövid gyorsítóra sokáig fog emlékezni Lenti és Zsigi egyaránt. Lenti azért, mert a második bemutató bemelegítésénél fejre esett (nem kicsit), Zsigi pedig azért, mert lehetőséget kapott a csapatban (Lenti helyett).

 

 

Áprilisban, májusban és június hónapokban aztán beindult a verkli. Köszönhetően, a Budapest Sportiroda biztonságos kerékpározást népszerűsítő kampányának, számos futóversenyre kaptunk meghívást kísérőprogramként.
Szeged, Kaposvár, Dunaújváros, Kecskemét, Budapest, Veszprém – hogy csak a legnagyobbakat említsem – a futóverseny rajtja, majd az eredményhirdetés előtt szórakoztattuk a több ezer fős nézőközönséget. Nagy élmény volt. Dani nagy ívű szaltóinál, vázpörgetéseinél az extrém sportok élőben történő nézéséhez nem szokott közönség csak a levegőt kapkodta és a kezét csapkodta.

 

 

Június, Július már kicsit lazább volt ugri-bugri szempontból, így felültem párszor a nagybicóra is. Felültem, mert szerettem volna ráhangolni a DH OB-ra és megvédeni a Master Magyar Bajnoki címem. A hangolás és az OB jól sikerült, csak sajnos nem tudták lemérni az időket a rendezők, így eredmények nélkül lógó orral jöttünk haza Sátoraljaújhelyről.

Augusztus, szeptember a nyaralás, pihenés, majd gyakorlás és munka időszaka volt. Pár bemutató és örömbringázások jellemezték, de ebben az időszakban - a Dunaföldvári bemutatónkon - készült kis csapatunk első komoly videója is (Jim mester jóvoltából – akit hálánk azóta is üldöz)

 

 

Október………. szezonvég. Kisbringa lerak, országúti és cross country gép elővesz. Konditerem, futás és motocross. Elindult a 2009 alapozás!

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.