Menü

2007.05.16.     Hozzászólás 0

Luxus kétkerekűek, avagy Ferrarik, Porschek nyergében

Szinte senkinek nem kell bemutatni a világ leghíresebb autógyártóit, mint például a Ferrari, a Porsche, Spyker vagy akár a Hummer. Azon kívül, hogy az általuk gyártott gépjárművek szinte mindenkiben komoly birtoklási vágyat ébresztenek, van még egy közös pontjuk. Mindannyian gyártanak kerékpárokat is. Ebben a cikkünkben a teljesség igénye nélkül bemutatjuk a fennemlített márkák „drótszamarait”.

Kerékpárt általában nem azért vásárol az ember, mert azt státuszszimbólumként kívánja használni, de ennek ellenére a lehetőség adott. Számos márka rajongói megtalálhatják kedvencüket kerékpár formájában is, hiszen kétkeréken képviselteti magát a Renault, Peugeot, Honda, Volkswagen, BMW, Mercedes, Cadillac, Hummer, Porsche, Spyker, a Ferrari és még sokan mások.

Felmerülhet az emberben a kérdés, hogy vajon miért készítenek bicikliket is ezek a cégek. A válasz talán az, hogy a vevőkörük igényeit igyekeznek minél jobban kielégíteni.

Míg a legtöbben saját készítésű kerékpárokkal állnak elő, a Ferrari számára a Colnago készíti a kétkerekűeket. Természetesen a Colnagonak abszolút kiemelkedő minőségű termékekkel kell előállnia, amennyiben azt a Ferrari logojával szeretnék ellátni, de ezzel nincs is probléma. ... Talán kijelenthető, hogy mindannyian szeretnénk a magunkénak tudni egyet valamely autógyártó kerékpárjából, ám ennek rendszerint egy átlag ember számára megfizethetetlen az ára.

A holland sportkocsi-gyártó által forgalmazott Spyker Aeroblade nevű luxuskerékpár ára például 12 500 euró (3 millió forint). A bicikliből összesen 50 db készült és a Koga cég tervezőasztalán született meg, figyelembe véve a Spyker formavilágát és a márka meghatározó színét, a narancsot is. Az alkotás 2006-ban elhódította a Red Dot Design Award díjat.

A Red Dot Design Awardot más gyártók is elnyerték már, mint például a BMW Cruising Bike-ját, amely szintén elnyerte eme nívós díjat. Ezt a gépet potom 830 eurós ~ 200 ezer forintos egységáron megszerezheti minden kedves BMW fun.

Számos esetben bebizonyosodik, hogy egy gyártó nem az autóiparban betöltött posztján értékesíti a kerékpárjait, mint például a Cadilec, hiszen az autóiparban a felsőkategóriában szerepelnek, kerékpárjaikat mégis a középkategóriába pozícionálták, így az áruk is pénztárca-barátabb.

Nézzen szét galériánkban!

Olvass többet a témáról: különleges kerékpár, ferrari, porsche