Menü

2006.05.10.     Hozzászólás 0

Beszámoló a XXIV. 2006 évi ZEMPLÉN 50 teljesítménytúráról

Az előkészületek terv szerint végrehajtásra kerültek, engedélyt a BNP és az Észak-Magyaroszági Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől, május 5.-én, valamint az erdészettől időben megkaptuk. Az országos eseménynaptárba is bekerült a teljesítmény túra. Időben elkészültek a térképvázlatok, az útvonal leírások, és a nevezési lapok. A tervezést nehezítette a 100.000-Ft-s 33/2005- miniszteri rendelet!Az útvonal tisztítását az ellenőrző pontok kihelyezését Dr Egri Kiss Tibor, Egri Kiss Gábor, Tatay László és Dr Egri Kiss Tiborné végezte.
A rajt előkészítésében és az indításban Császár István, Egri Kiss Gábor, Dr Egri Kiss Tiborné Molnár Istvánné és Dr Egri Kiss Tibor közreműködtek.
Május 8.-án a Z. 50 gyalogtúrázók 05:00 - 07:20 ig összesen 50-en indultak és a túrát 40-en teljesítették 12 órás szintidőn belül, kitűzőt kapták. Makkoshotykán az iskolában szendvicset kaptak a beérkező gyalogosok és kerékpárosok.
A Z. 25 gyalogtúrázók 36-an 7:00 - 9:04 óra között sátoraljaújhelyiek, sárospatakiak és záhonyiak is indultak. A túrát csak 27-en teljesítették 7 óra alatt, matricát kaptak.
A legidősebb: Szabó Józsefné nyíregyházi, a legfiatalabb Pásztor Tamás debreceni, teljesítők 1-1 Tábori egészségtan könyvet is kapott.
Sokuknak tetszett a szépen rendbetartott Magyar-kálvária.
A célban zsíros kenyeret kaptak a túrázók, Molnárné Szilágyi Erzsébet irányításával.
A Z. 50 kerékpártúrázók 7;00-10;05-ig indultak. 8 órán belül 49 fő ért célba, a kitűzőt megkapták. Sár igen, sérülés nem volt.
Makkoshotykán az ellenőrzést és az étkeztetést Dr Egri Kiss Tiborné irányította 9:00-16:00-ig az iskolában. Az étel elegendő volt.
A Pap-hegy nyergében Tatay László ellenőrzött 10:00 - 14:12-ig.
A célba 11:55 -18:18 –ig érkeztek.
Minden túrázó útleírást és térképvázlatot kapott Az időjárás hűvös és szeles volt.
A leggyorsabb kerékpáros Kiss József nyíregyházi sportoló lett, 3 óra 35 perc alatt teljesítette a távot.
A legfiatalabb teljesítő Pócsi Sándor 20 éves nyíregyházi bringás volt. A legidősebb teljesítő ismét, Borosnyai Károly 52 éves nyíregyházi kerékpártúrázó lett.
Az 5-5000 Ft-s vásárlási utalványt mind a hárman megkapták a Profi Bringa bolttól.
A csomagok őrzése rendben volt. A túrázók zöme gépkocsival érkezett
Jó néhány eltévedésnek okozója volt a térképeken nem követhető útjelzések átfestése, különösen a zöld és a zöld + jelzések ésszerűtlen változtatása.
A teljesítmény túrán zömében nyíregyháziak 50-en, Szabolcs megyeiek 9-en budapestiek 17-en, Pest környékiek 5-en, ceglédiek, debreceniek 16-an miskolciak 8-an, sátoraljaújhelyiek 7-en, sárospatakiak 5-en, de Győrből, Komáromból, Kaposvárról, Pécsről, Bajáról, Szentendréről, Egerből, Gyöngyösről, Siófokról, Záhonyból és Veszprémből is indultak néhányan.
Összegezve: hűvös időben a jól előkészített túrán összesen 164 fő indult és 116 fő teljesítette szintidőn belül a túrát. Valamennyi túrázónak tetszett a szép zempléni táj és az érintett települések. A teljesítménytúrát hatékonyan segítette: a Szabolcs-Szatmár-Bereg. Megyei Természetbarát Szövetség.
Végezetül megköszönöm a résztvevőknek az indulást, a segítőknek a közreműködést.
Nyíregyháza, 2006. május 8.-án.
Dr Egri Kiss Tibor
rendező