Menü

2006.06.06.     Hozzászólás 0

10. Békás 100, Békás 50, Békás 30 Kerékpáros Teljesítménytúra

Kerékpáros Klubunk 2006. május 21-én 10. alkalommal rendezte BÉKÁS Teljesítménytúráját. A teljesítménytúrát mint mindig három távra hirdettük meg, így minden kerékpáros a számára megfelelő távot tudott választani. A 30 kilométeres távot a kezdőknek, a családoknak illetve a 12 éven aluliaknak indítottuk, mivel ez az útvonal végig a dunaparti kerékpárúton halad. A középső távon indulóknak egy heggyel és 63 kilométerrel kellett megküzdeniük, míg a harmadik táv az edzett és gyakorlott kerékpárosoknak találtuk ki a maga 103 kilométerével és több emelkedőjével, amelyből kettő 10 %-nál meredekebb.

Tipp: Termékinfó, Üzletek, JótanácsokAz útvonal mindhárom esetben a Pilisben és a Duna-kanyarban vezetett, így érintettük Csobánkát, Két-Bükkfa nyerget, Esztergomot, Visegrádot, Szentendrét és Budakalászt, ahol a Brico Store Áruház parkolójában a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályával közösen kerékpáros ügyességi pályát állítottunk fel és kresz-teszt lap kitöltésére volt lehetőség. A rajt és s cél helye mind három táv esetében, mint mindig most is a Békásmegyeri McDonald’s Étterem előtt volt. A kerékpározásra igazán alkalmas, szerencsére csapadékmentes időben a BÉKÁS 30 távját 39-en, a BÉKÁS 50 távját 32-en, míg a BÉKÁS 100 távját 118 indulóból 115-en teljesítették.
A rendezvény természetese nem verseny volt, cél a táv teljesítése szintidőn belül az ellenőrző pontok érintésével, ahol innivalóval illetve csokoládéval vártuk az túrázókat. A BÉKÁS 30-at Ladányiné Jobb Timea (1 óra 36 perc), a BÉKÁS 50-et Tóth Árpád (2 óra 24 perc), a BÉKÁS 100-at Németh Viktor (3 óra 17 perc) teljesítette a legrövidebb idő alatt. Az ügyességi pályán a legeredményesebb Rácz György Zoltán volt.
A szintidő alatt teljesítők a célban kitűzőt, emléklapot, McDonald’s szendvicset és üdítőt kaptak.
A mostani túra eredményei és fotói valamint a következő rendezvényeink és túráink kiírása a www.bvkk.hu lapon megtalálható.
A következő Teljesítménytúránk 2006. szeptember 24-én lesz, ahova ismét várunk mindenkit szeretettel.
Budapest, 2006. május 25.
Szabó László
ügyvezető elnök
főrendező