Menü

Hozzászólás 0

2017.04.22. Hódmezővásárhely

Tavaszi kerékpártúra Nagymágocsra

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Térkép Betöltése...

Helyszín: Hódmezővásárhely
Dátum: 2017.04.22. - 2017.04.22.

Elérhetőségek:
Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány és az Egészséges Vásárhely Program
berenyihmv@invitel.hu
http://evp.hu

A Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány és a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub szervezésében, az Egészséges Vásárhely Program támogatásával kerül megrendezésre a tavaszi kerékpártúra, Hódmezővásárhely - Nagymágocs - Hódmezővásárhely útvonalon. A túra hossza 60 km, célja a nagymágocsi Károlyi-kastély meglátogatása.

indulás a Székelykaputól

Tavaszi kerékpártúra Nagymágocsra - Kiírás

Gyülekezés április 22-én, szombaton a Népkert bejáratában található millenniumi Székelykapunál, reggel 9 órakor. Ásványvizet mindenki kap és lehetőség van kerékpáros sisakok kölcsönzésére is (ingyenesen). 

Regisztráció után indulás, 9 óra 30 perckor.

A várost északi irányban a Rárósi utcán hagyja el a kiránduló csapat. A városhatáron kívül, a kis forgalmú, keskeny Rárósi utat ligetes puszta veszi körül, ahol a táj még megőrizte eredeti, emberkéz által alig formált arculatát. A túrázók nagy kiterjedésű legelőket láthatnak őrhalmokkal, kunhalmokkal, miközben a Rárósi úton haladnak az egykori Kék-tó irányába. A középkori Kék-tó partján elterülő Rárós község templomának helyén, a Veres-halmon, ma már csak egy faragott fa emlékoszlop hirdeti a település emlékét. A Kék-tói letérőt elhagyva tovább haladnak a Székkutast Nagymágoccsal összekötő közútig. Nagymágocsra érve először a kastélyt látogatják meg, ahol egy nagyobb pihenőt tartanak. Helyi idegenvezető segítségével megismerkednek a kastély történetével, bejárják az épületet és a kastélyt körülvevő parkot. Meglátogatják a helytörténeti kiállítást és túristaszállót, majd visszaindulnak a Nagymágocsot Székkutassal összekötő úton. Székkutastól a 47-es főút mellet újonnan kiépített kerékpárúton haladnak haza, Vásárhelyig a túrázók. 

A 60 km-es kerékpáros túra, több pihenővel teljesíthető a nem rendszeresen túrázóknak is. Időtartama kb. 6 óra, így a várható visszaérkezés időpontja 15 óra 30 perc.

Túravezetők: Kruzslicz Imre és Dr. Berényi Károly

A túrázókat személyautó kíséri, amely segít az esetlegesen felmerülő akadályok megoldásában (nehezebb csomagok szállítása, sérülések, műszaki hibák elhárítása…)

A részvétel feltételei: a kerékpáros közlekedés szabályainak ismerete és megfelelő műszaki állapotú kerékpár, valamint lehetőség szerint kerékpáros sisak. 14 év alatti gyermekek felnőtt kísérővel vehetnek részt a túrán.

a nagymágocsi Károly-kastély

Tavaszi kerékpártúra Nagymágocsra - Nevezés

Nevezés a helyszínen.

Nevezési díj nincs.

Regisztráció: Hódmezővásárhely Népkert, Székelykapu: 2017.04.22-én 9 órakor

Helyszín: Hódmezővásárhely
Dátum: 2017.04.22.

Elérhetőségek:
Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány és az Egészséges Vásárhely Program
berenyihmv@invitel.hu
http://evp.hu

Olvass többet a témáról: kerékpártúra

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.