Menü

2010.05.03.     Hozzászólás 0

A Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon indult a maraton szezon

A köves lejtőkön kifejezetten jól ment az összteleszkópos bringa, a hegymenetek azonban olykor igen meredekek voltak...

A Hármashatár-hegyen új esemény debütált május elsején: a 8. alkalommal kiírt Buda Maraton hegyikerékpár-verseny mellett a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál alkalmával Nordic Walking és terepfutás került a hazai versenynaptárba. A nap során 850 kerekes állt rajthoz, a szervezők összesen 28 kategóriában hirdettek győztest. A futókkal együtt mintegy kétezren tűztek rajtszámot.

 

80696-Dobos_Ferenc_Samsung_Olimpiai_Zold_Fesztival_003.jpg

 

A Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál keretében rendezett Buda Mountain Bike Maratonon a sport kategóriában 42 kilométeres maratont, a hobby kategóriában 21 kilométeres félmaratont, míg a túra esetében 10 km-t kellett teljesíteni. A gyermekek délelőtti futamaiban, öt korosztályban, összesen 111 fiatal vett részt. A látványosságot a tömegrajt alkalmával a repülőtéren, egy vonalból történő indulás jelentette, a rajtjelet D.H.Kim, a Samsung elnöke adta meg. A nevezésnél a magyarok mellett román és dán kerekeseket jegyeztek. A kiegészítő programok közt a Magyar Egykerekűs Egyesület triálshow-t mutatott be, a gyermekek az ÖKO-sátorban találtak „természetbarát” elfoglaltságot. A terepfutás számaiban mintegy ezren álltak rajthoz – többek közt a MOB-főtitkár Molnár Zoltán –; a mezőnyt Dr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke indította.

 

80696-vasvari_buda1.JPG

 

- Először vettem részt a Buda Maratonon, élvezetes verseny volt. A köves lejtőkön kifejezetten jól ment az összteleszkópos bringa, a hegymenetek azonban olykor igen meredekek voltak – nyilatkozta Dósa Eszter, a hosszabbik táv abszolút női győztese.

 

- Ismeretlen volt számomra is a pálya, tartottam az eltévedéstől, de az erdőben jól volt kijelölve, egyértelmű volt az útvonal, jó volt a szervezés – tette hozzá a férfi győztes, Blazsó Márton.

 

- Izgalmas feladat volt megszervezni a rendezvényt, mert egy napon, egy helyszínen még nem rendeztek egyszerre mountain bike, Nordic Walking és terepfutó számot Magyarországon. Extra rövid idő alatt hoztuk össze a Budapest Sportirodával az eseményt, melyen központba helyeztük a környezetvédelmet; a Samsung kiváló partnernek bizonyult. Négy-ötezer ember biztos megfordult a Hármashatárhegyi Repülőtér környékén. A pozitív visszajelzések után folytatás várható – összegzett Harangvölgyi András, a Buda Maraton főszervezője.

 

80696-vasvari_buda4.JPG

 

Eredmények, 8. Buda Maraton:

Sport táv (42 km), abszolút, férfi
1. Blazsó Márton (Bringabanda SC-Haibike), ideje 01:37:02
2. Lukács Bálint (LTV Merida Racing), ideje 01:40:40
3. Kapitány Attila (Fillari Team Budaörs), ideje 01:41:12

Sport táv (42 km), abszolút nő:
1. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Scott-X-IONT), ideje 01:57:11
2. Nagy Hedvig (Bringabanda SC), ideje 02:05:02
3. Cseh Veronika (KTM Erste CIB Leasing), ideje 02:05:36

Részletes eredménylista: http://www.temposport.hu/?menu=menu_eredmenyek

Olvass többet a témáról: buda maraton, hármashatár-hegy, eredmények